SON DAKİKA

Taşdemir;AKP'nin ırkçılık sevdasının bedelini Kürtler ödüyor

Taşdemir;AKP'nin ırkçılık sevdasının bedelini Kürtler ödüyor 31 Aralık, 2017 06:24 Güncelleme: 31 Aralık, 2017 06:24 Taşdemir;AKP'nin ırkçılık sevdasının bedelini Kürtler ödüyor

Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir'in verdiği soru önergesi

Balıkesir Kepsut Cezaevi'nde yeni bir skandal ortaya çıktı!

Gördüğü şiddet nedeniyle yaşamını yitiren, psikolojik sorunları bulunan Ulaş Yurdakul altını ıslattığı için merdiven altında yatırılmış ve aylarca cezaevindeki birkaç tutukludan şiddet görmüş.

Yurdakul'u döverek öldüren isimlerden biri olan İbrahim Armağan'ın annesiyle yaptığı telefon konuşmasında söyledikleri, Yurdakul'un Kürt olduğu için öldürdüğünü ortaya koyuyor.

Kürtler, Hükümetin kışkırtmaları nedeniyle resmen her yerde açık hedef haline geldi.

 

İçişleri Bakanının yanıtlaması istemiyle hazırladığımız önergeyi ekte bulabilirsiniz

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından Anayasanın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 98'inci maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Dirayet Dilan TAŞDEMİR

Ağrı Milletvekili

 

Balıkesir Kepsut Cezaevi'nde kalan ve psikolojik sorunları bulunan Ulaş Yurdakul'un, sürekli altını ıslattığı için koğuş temsilcisi ve adamları olduğu ileri sürülen 8 kişi tarafından geçen yılbaşı linç edildiği basında yer alan ses kayıtları ile ispat olmuştur.

Yurdakul'u döverek öldüren isimlerden biri olan İbrahim Armağan annesiyle telefon konuşmasında suçu açıkça itiraf etmiştir. Armağan'ın  telefonda annesine söylediği “Yav askere git dedin, millet dağda öldüremiyor teröristi, biz burda öldürdük işte, daha ne istiyon” sözleri Yurdakul'u Kürt olduğu için öldürdüğünü ortaya koymuştur.

Ayrıca basına yansıyan fotoğraflarda Yurdakul'un altını ıslattığı için koğuştaki yataklarda değil, merdiven boşluğunda yatmaya zorlandığı anlaşılmaktadır.

 

Bu bağlamda;

1- Yurdakul'un katledilmesi ile ilgili olarak Cezaevinde bir soruşturma başlatılmış mıdır?

2- Ulaş Yurdakul'un psikolojik sorunları bulunduğu ifade edilmektedir. Cezaevi'nde görevli bir psikolog bulunmakta mıdır? Yurdakul'a psikolojik destek hizmeti verilmiş midir?

3- Yurdakul'un aylarca şiddet gördüğü ifade edilmektedir. Bu kadar uzun bir süre boyunca bu şiddete müdahale edilmemiş olması, şiddet uygulayanların Cezaevi Yönetimince desteklendiği izlenimini doğurmaktadır. Cezaevinde aylar boyunca şiddeti engelleyemeyenler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

4- Yurdakul'un koğuşlar yerine merdiven altında yatırılması usule aykırıdır. Bu usulsüzlüğe sebep olanlar hakkında işlem yapılmış mıdır?

5- İbrahim Armağan'ın telefon görüşmesinde kullandığı ifadeler, Yurdakul'un Kürt olduğu gerekçesiyle katledildiğini ortaya koymaktadır. Türkiye'de Kürtlere karşı oluşan bu nefret, cezaevlerinde önümüzdeki dönem için de risk oluşturmaktadır. Kurumunuzca bu konuda önlem alınmış mıdır?

 

Yorum Ekle