SON DAKİKA

TAHA-DER'DEN BAŞKAN OSMANAĞAOĞLU'NA PLAKET

25 Aralık, 2011 13:46 Güncelleme: 25 Aralık, 2011 13:46 TAHA-DER'DEN BAŞKAN OSMANAĞAOĞLU'NA PLAKET

TARIM HAYVANCILIK DOGA CEVREYI KORUMA VE KULTUR DERNEGI (TAHA-DER)'IN FAALIYETI KAPSAMINDA YAPILAN TANITIM PROGRAMINDA AGRI'NIN TUTAK BELEDIYE BASKANI BULENT OSMAN OSMANAGAOGLU'NA PLAKET VE SUKRAN BELGESI VERILDI.

TAHA-DER'den Başkan Osmanağaoğlu'na Plaket

Tarım Hayvancılık Doğa Çevreyi Koruma ve Kültür Derneği (TAHA-DER)ˊin faaliyeti kapsamında yapılan tanıtım programında Ağrıˊnın Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu’na plaket ve şükran belgesi verildi.

Belediye konferans ve toplantı salonunda yapılan program öncesi Van-Erciş depremiyle ilgili görsel sunum yapıldı. Sunumda Tutak Belediyesinin deprem bölgesine gönderdiği yardım görüntülerinin gösterimi yapıldı.

Şiir dinletisinin ardından Belediye çalışmalarının tanıtıldığı programda,Tarım Hayvancılık ve İnsan konulu slayt sunumu yapıldı. TAHA-DER’in projesine talip olduğu Romanov koyun ırkının tanıtımına yönelik film ise ilgiyle izlendi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ayrıca Tutak Eğitim Kültür ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanlığı görevini de yürüten M. Nuri Kaya, birkaç dönemden beri il Genel Meclis Üyeliğine seçilmiş olması, salonun en yaşlı dernek başkanı olması itibariyle TAHA-DER’in plaketini TAHA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kılıç’la birlikte Tutak Belediye Başkanına takdim ettiler.

Dernek kararında Osmanağaoğluˊnun sosyal belediyeciliğe katkılarından şehrin kilitli parke ve bordür taşı ile kaplanması, parkların oluşturulması, murat nehri kenarının ıslahı ve yol yapılması, sıtma ve sivrisinekle mücadele, temizlik araçlarının modernizasyonu, çöp konteynırlarının günlük temizlik kapsamında boşaltılması, araç parkının genişletilmesi, temizlik kampanyalarının başlatılması, cami tadilatları, taziye evleri, hamam, Otel, düğün ve toplantı salonları, terminal yapımı, aşevi, yapılan işyerleri, Mahalle çeşmelerinin yapım ve restorasyonu, giyim ve diğer yardım gerekçeleri ileri sürüldü.

TAHA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kılıç, "Başkanımıza şiir tadında bir plaket töreni hazırladık. Tutak’ta küçükbaş hayvan ıslahının gerekli olduğunu düşünüyorum.Bu nedenle Romanov koyun ırkının geliştirilmesi,temini ve üreticiyle buluşturulması noktasında proje çalışmamız devam ediyor." diye konuştu.

Belediye Başkanı Osmanağaoğlu, Sivil Toplum Kuruluş çalışmalarına destek verdiklerini belirterek şunları söyledi: ‘’Kaynakları ilçemiz için kullandık.Yaptıklarımızı halkımız görüyor.Sekiz yıldır geceli gündüzlü çalışıyorum. Ben halkımın hizmetindeyim. İnsanın yaptığı çalışmalarla yüzüne karşı övülmesi bambaşka bir duygudur.’’ diye konuştu.

Programa Tutak Kaymakamı Murat Beşikçi, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Eyyüp Alper Kahraman,Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Lütfi Ünal, Sağlık Grup Başkanı Uzm.Dr. Hatice Kurtuluş, MHP İlçe Başkanı Zeki Tok, Okul müdürleri, Mahalle ve Köy Muhtarları,Veteriner Hekimler, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle