SON DAKİKA

T.S.O. Başkan Adayı İlhan; "YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR"

30 Ağustos, 2022 14:59 Güncelleme: 30 Ağustos, 2022 14:59 T.S.O. Başkan Adayı İlhan; "YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR"

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Abdullah İlhan Gazetemize bir açıklama gönderdi. Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Ticaret oda Başkanlığı hak ediyorum. Çünkü ithalat ve ihracatçı olduğum için .

Sivil kuruluş örgütünün hakkını verebilirim; Çünkü daha önce  ilçemizde sayın kaymakamlar, Ağrı ilimizde Vali yardımcılığı ve Ağrı, Ankara vilayet hizmet birliğin temsilciliği yaptım. Birikim ve tecrübelerimle sivil kuruluş örgütünün sıfatının hakkını verebilirim.

 YAPACAKLARIMIZ VE YAPABİLECEKLERİMİZ PROJELER: 

1) Gecikmeli aidatların Faizi cezai müeyidesi kaldırılacak. imkan varsa (kanunlar ölçüsünde)

2) Ticaret odası kurumumuzda tüm ön yargıları ne varsa bertaraf edilecek. 

3 )Tüm Doğubayazıt esnaflarının Ticaret odasına üye olması için ne gerekiyorsa yapılacak. Aidatlar makul seviyede olacak. 

4) Hizmetkâr olduğunu bilen ve kabullenmeyi bilenlerle yolculuk başlayacak. 

5) Önerilerde ve uyarıları dikkat edip istişareler ile  güç birliği. (Danışmanlık )

6) Günü birlikçiler ve serbest sanayi bölge hakkı derdim kaderimiz. Pasaport Gümrük Harcı kaldırılması, Cevdet Yılmaz beyin iki ülke anlaşması. Gümrük serbest sanayi bölgesi sorunu. 

7) İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi 4 ülkeye çok yakın mesafede oluşu; (Fabrika) İmalat Doğubayazıt'ın gelişmemesi yüz karası. Cumhuriyet tarihinin en büyük kaybına sebep olanlar biz hafif ürün sanayi olan tüm Vilayetleri gezecek odamızın çalışanları (Hukuk, Sosyolog ve Makina uzman elamanlar İle) İmalatçılar ziyaret edecek. Bilgilendirecek ürün satıcı pazarlama mantığıyla

Türkiye'de ne kadar holding Sıo'ları varsa iletişime geçeceğiz. Düşünün Edirne'de Cips tarzı ürünü İran veya Afganistan’a satış yapan Sermaye 10.000$ Navlu 3000$ birde dönüş boş gelecek peki Doğubayazıt 200$, 300$ Hem Yurt Dışı Hemde iç piyasada ucuz nakliye gücü Bu farkındalığın cazibesini anlatacağız. Gelişmiş Vilayetlerin oda başkanlarını Doğubayazıt'a davet edeceğim ve Burada Abdigör Köftesi Yiyecekler Bizde Onların Kazançlarını buradan Kazan, Kazan'la İstihdam edecek ortak olacağız. Belki bir gün gelir tanınmış Holding'lerin Simgesel bayrakları Dalgalanacak Şehrimizde.

8) ZOR PAŞA ARKI; projesi ile Doğubayazıt ve suluçam ovasında 49 bin hektar arazi ile Diyadin ve Taşlıçay’dan 15 bin hektar arazi sulanacaktır. Bu projenin yaşama geçirilmesi ile ziraat yeniden canlanacak buna paralel hayvancılıkta canlanacaktır. Ancak bu proje rafa kaldırılmış, raftan inmesi gerekiyor.

Bu proje gerçekleşinceye kadar "Zor Osman Paşa Arkı" projesi faaliyete geçmesi enzam durumda.

Bu kurak döneminde ülkemizde faydalanacak. 

9- Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek okunun bünyesinde bulunan İnsani ve sosyal bilimler fakültesi "Bir türlü yaşama geçirilmedi. Bu nedenle Doğubayazıt'ın eğitim alanına ve ekonomisine büyük katkıları beklenen yüksekokul atıl durumdadır...

10- 15 Temmuz hain darbe girişiminde ilçemizde bulunan 1. Mknz. Piyade tugayında, da  bir kalkışma gerçekleşti. Başbakanımızın yaptığı Askeri üstlerin hangisinde kalkışma yaşandıysa bu askeri yerlerin kamu ihtiyacı olan yerlere dönüştürülmesi ile ilgili açıklamaları vardır. Konuyla ilgili açıklamaları vardır. Konuyla ilgili gerekenin ve yapılması ne ise (yurt, okul, sağlık ocakları Vs. Bir kısmının üniversiteye tahsis edilmesi gibi ilçemize estetik kazandıracaktır.) öneri ve talep edilecek.

11-Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlığı döneminde Ağrı’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ağrı Erzurum arasının demir yolu ulaşımının yapılması ile ilgili açıklamaları vardır. Bu konu hakkında halkımızın beklentisi bulunmaktadır. Hatırlatma ve talep edilecek 

12-İhracatçılar, Doğubayazıt Vergi Dairesinde “iade edişlerde” çok zorluklarla karşılaşıyorlar. Vergi Dairelerinde halen personel sıkıntısından dolayı ayları, yılları bulan hak edişler sorunu vardır. Çözüm aranacak.

13- İlçemiz ile Diyadin arası 40 km. gibi kısa bir mesafe vardır. İlçemizde yapılacak detaylı bir sondaj çalışmasında sıcak suyun buradan da çıkacağına inancımız vardır. Odanın veya özel idare ile imkanları kullanabilir. 

14- Doğubayazıt oto galeri Alış-Satış pazarı ve Gıdacılar satış toptan depoları yapılabilir. 

15)- Canlı hayvan kesiminin Doğubayazıt yapmalı. Artık Iğdır'a kasaplarımızın hayvanları gitmeyecek Belediye ile odamız ortaklık teklifini yapacağız.

16)- Aile arge çalışması mutlaka yapılacak. Her aile ferdinin ihtiyacı ne gerekirse sorunlarına çareler bulmaya çalışıyor olunacak.

17)- 1926'da Doğubayazıt ilçemiz vilayet idi elimizden alınan vilayet hakkımızın geri alınması için mücadelesini yapacağız.

18)- Tedavülde kaldırılan eski 100 TL'nin üzerinde İshak Paşa sarayın tekrardan yeni çıkan TL Banknot paraların üzerinde olması için çaba Harcayacağım. Turizm cenneti, ilçemizi ve ilimizi dünyaya tanıtan reklam aracı konumudur.

19) İhracatçının hak edişler için Vergi dairemize yeterli personelin temini sağlanması için gerekli mercilerle iletişime geçilecek 

20) İtahalatcı'ların ürünlerin kodlanıp  ihtisas adıyla Gürbulak Gümrüğümüzü pasifize edilmesini önleyecek. İhtisas adıyla yasaklanan ürünleri tekrar kazanması mücadelesi yapılacak. 

21) Köylerimizde tarımı ve meyveciliği geliştirme çabası. Hangi toprağın verimi tahıla, tahıl çeşitlerine veya meyve ağacı hangi meyveciliğe yarayan analizi yaptırma mücadelesini yapacağız inşallah. (Toprak ARGE)

Hürriyet, NTV gibi ulusal Medyada Doğubeyazıt yerel gazetelerde hizmetleri ile yer edinmiş, gıpta ile tanınmış Abdullah İlhan'ın arşivlerde hatırlayalım. Aracılarla çözüm bulmaya çalışan, öncü, Sözcü , dirayetliliği ve ortak paydaşlarıyla yaptığı hizmetler ;

1- Beş Yıldızlı Konforda yapılan devlet hastanesinin yapılmasındaki katkıları 

2- Atıl durumda olan metruk hamam binasının İlkokula çevrilmesi 

3- Doğubayazıt'ta olmayan Kız Öğrenci yurtlarının yapılması talepleri doğrultusunda yapılması ve hizmete açılması. 

4- İç Gümrüğün Doğubayazıt'ta kalmasının münesebeblerinden biridir. 

5- Yurt Dışı çıkışlarında alınan 70 doların çok olması nedeniyle Doğubayazıt günübirlikçilerinin işlerinin kesilmesine sebebiyet vermekteydi dönemin adalet bakanı Cemil Çiçek'e bu konu arz ederek tüm Türkiye'de bu uygulamanın 15 tl'ye indirilmesine vesile olmuştur (Pasaport harcı) 

6- Zor Osman paşa arkının TBMM Plan Bütçe Ağrı Milletvekili (Rahmetli) Melik Özmen vasıtasyla proğrama alınmasını sağlaması 

7- İshakpaşa Saray Yolunun Parke taşı yapımı. 

8- Ağrı eski özel idare binasının ihaleye çıkarılmıştı, İhalenin iptal edilmesini ve 600 kişilik öğrenci yurduna çevrilmesinde fikir imarlarındandır.

9- Köydes projesi ile Doğubayazıt köylerini yüzde 60/70 civarında içme suyu, köprü ve menfez gibi hizmetlerin gitmesine öncülük etmiştir 

10)- Fatih İlkokulu aile başkanlığı sıfatıyla yaklaşık 5 sene önce yeni binanın temelinin atılmasına sebep olmuştur. Ücüncü senei eğitim sezonunda hizmete açılması yapıldı. Bu hizmetlerde  dönemin aktif siyasi olanlar hepsi paydaş rol konumunda.

 TİCARET ODAMIZI ELEŞTİRİ VE PROJELERİMİZ ;

 HAYAT BULUYOR, GÜNDEM OLDU. SİVİL KURULUŞ ÖRGÜTLERİNİN GÖREVİ VE YETKİLERİ; SORUN ÇÖZMEYE VE HAK TELEPLERİ GÜNDEMDE TUTMAKTIR. İCRA MAKAMLARI HAREKETE GEÇİRMEKTİR. SONUÇ ALINCAYA DENK ISRARLI OLMAKTIR.

 Vilayet hakkımızı geri istiyoruz;  Derneğini 15 sene önce Sayın Nihat kurban, Emin Tanrıverdi, Yusuf Evren ve 30 kişilik bir duyarlı hemşerimizle Dernek kurmuştuk, Doğubayazıt Ticaret oda Başkanlığı adaylığımız yaklaşık 6 ay önce Gündem olunca; bu vilayet hakkımızı geri isteyeceğiz programımıza aldık ve en az 200 kişilik Doğubayazıt Ticaret Odası mükellefine Watsaplarında var. Yerel gazete ve sosyal medya sayfamda var. Bunu fark eden s.n  Ticaret oda yönetimi tarafında imza kampanyası açtılar. Belki de Doğubayazıt  tarihinde ilk sayılır; icra makamlardan yatırım ve hizmet talebi. İl hakkımızı imza kampanyası ile devam edildi.

Yine oda seçim çalışma beyanımızda dört yakın komşu ülke olan Gürcistan, Irak, Suriye, Azerbaycan... gibi ülkelerde kaldırılan PCR testi .Neden İran istiyor?

Sivil kuruluş ticaret oda örgütümüzü duyarsızlığını eleştirince ,hükümet devreye girdi. s.n valimize ,İran ve Ankara gidildi. Bir çalışma performansı sergisi oldu.

İran'a giden günübirlikçilerimizin acil ihtiyacıydı.  çözüldü. Bugün bu istihdam alanının açılmasına sebeplerden olduk gibi..

 Sorunları gündem etmek çözümün anahtarı. Secim sürecinde halk kazanıyor.  

Ticaret  Oda Seçimi kazanırsak halk hep kazanacak inşallah...

Yorum Ekle