SON DAKİKA

T.S.O. Başkan Adayı Abdullah İlhan; "Seçilmişler Halkın Sorun ve Sıkıntılarını çözmek zorundadırlar"

11 Temmuz, 2022 11:42 Güncelleme: 11 Temmuz, 2022 11:42 T.S.O. Başkan Adayı Abdullah İlhan; "Seçilmişler Halkın Sorun ve Sıkıntılarını çözmek zorundadırlar"

Ticaret ve Sanayi Odası (T. S. O) Başkan adayı Abdullah İlhan bir dizi açıklamalarda bulundu. 

T. S. O başkan adayı ilhan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; Seçilmişler, Yerel veya genelde Sivil toplum Kuruluş Örgütleri Devletin Jakoben Zihniyetini taşıyamazlar, faaliyette bulunamazlar. Türkiye'de en etkin söz sahibi olan Ticaret Oda Borsaları gibi temsili Sıfatları Taşıyan kimseler bulunduğu yerdeki yaşam ile ilgili her şeyden sorumluluk taşıma duygusuna kapılmaları ve görevleri olduğunu bilmelidirler. 

Doğubayazıt Türkiye'de Turizmi,Tarihi ile Asya’yı Avrupa’ya bağlayan stratejik bir konuma sahiptir. Ticari iş hacmi ile Türkiye'deki en üst seviyelerde olan Doğubayazıt maalesef Ticaret Odasının yönetilememe nedeniyle 30 Yıldır ölü durumdadır. Halkın tek sesi olan kurum ve temsili Sıfatıyla bu halde bırakmak zulümdür.

Genelde Seçilmiş Milletvekili gibi bu seviyede olanlar kanun yapma, denetleme hükmetme görevleri vardır. 

Devlet ve Hükümeti temsil eden kurumlar, İlçelerde Kaymakamlar ve İllerde ise Vali Beylerdir.

Kurum ve Kuruluşlara dert yanma, şikayetlerde bulunma, Arzu ve taleplerde bulunma durumu olan vatandaşın Hakkı, Bizatihi seçtiği kimselerin görevleridir. Halkla yaşamakta olan yerel temsilcilerdir.

Sizin seçerek seçmiş olduğunuz Seçilmiş tercihi yaptıklarınız Vekil ve Avukatlığınızı yapacak olanda seçtiğiniz insanlardır. Muhtarlar, S.T.K. Odaları, Belediye Başkanları, Encümenler gibi Sıfatlar.

Seçilmişler Devletin Memuru Değillerdir.  

Kamu Sorumlusu bir kimselerdir.

Seçilmişler seçildikleri anda hizmetlere odaklı olmak zorundadırlar. Aklen ve vicdanen, Halkın Sorun ve Sıkıntılarını çözmek zorundadırlar. 

Halkın işlemlerine cevap verme ve sorunlarına çözüm bulma gayretleri göstermelidirler.

Çünkü bu anlam ve önemin çerçevesinde görevler almışlardır. 

Kamunun hakkı bireysel hakkın üzerinde tutulmamalıdır.

Sivil kuruluş temsilcileri siyasilerin arka bahçeleri olamazlar.

Tarafsız ve Bağımsız olmak Zorunda olmaları gerekir…

Yorum Ekle