SON DAKİKA

Süphan Dağı'nın Eteğindeki Hasta 5 Saatte Kurtarıldı

21 Kasım, 2011 10:14 Güncelleme: 21 Kasım, 2011 10:14 Süphan Dağı'nın Eteğindeki Hasta 5 Saatte Kurtarıldı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde apandisiti patlayan bir genç, İlçe Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışması sonucu hastaneye kaldırıldı.


Ergençli köyünün Çubuklu mezrasında ikamet eden Harun Eken (25), aniden rahatsızlandı. Harun Eken için İlçe Özel İdaresi ekipleri harekete geçti. İlçe merkezine 40 km uzaklıktaki Çubuklu mezrasına gitmek için yola çıktı.

 

Kar kalınlığının yer yer 1.5 metreyi aştığı yolda eksi 20 derecede çalışmalarını sürdüren ekipler, tipi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Yolda mahsur kalan ambulans, vatandaşların iteklemesi sonucu tekrar yola çıktı. Süphan dağının eteğinde Patnos'un en son mezrası olan Çubuklu'ya ekipler zor da olsa varmayı başardılar.

 

Yaklaşık beş saat süren zorlu bir yolculuktan sonra Harun Eken köyden alınarak saat 21.30'da Patnos Devlet Hastanesi'ne getirildi. Müşahade altına alınan Harun Eken'in apandisitinin patladığı bildirildi.


Patnos Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, son günlerde kar yağışından dolayı köy yollarının kapandığını belirterek, ''Yol açma ekiplerimiz ne kadar çalışsa da yağan kar, açılan yolları yeniden kapatıyor. Her şeye rağmen güç şartlar altında hastamızı kurtarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

 

Akşam aynı köyün yolunu ulaşıma açmıştık ama yoğun tipi ve fırtına yolu tekrar kapattı. Köye ulaşmak ve hastayı hastaneye yetiştirmek 5 saat sürdü ama bir insanın hayatını kurtarmak hepimizi sevindirdi. İnşallah hastamız kısa sürede iyileşir" diye konuştu.

Yorum Ekle