SON DAKİKA

Stajyer Gazeteci Songül Demir Sordu, Başkan Acar cevapladı

20 Temmuz, 2023 10:18 Güncelleme: 20 Temmuz, 2023 10:18 Stajyer Gazeteci Songül Demir Sordu, Başkan Acar cevapladı

Kadınların söz haklarının ellerinden alınan bir coğrafyada kadın belediye başkanı

Ağrı Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ile kadınların sorunları hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. Güler yüzlülüğüyle 4 yıldır belediye başkanlığını sürdüren Acar Doğubayazıt’ta yaşayanların dezavantajlarının yanı sıra daha çok avantajlardan bahsetti. Sınır belediyesinin vermiş olduğu sorumluluktan ötürü Yıldız Acar ‘’Normal şartlarda daha büyük belediyelerden nispeten tek dezavantajımız ekonomiktir.’’ Dedikten sonra birde avantajlardan bahsetti ‘’Avantajlarımız birden çoktur, en önemlisi de halkla iç içeyim burada 300-400 çalışan varsa hepsiyle bire bir sohbetim vardır yâda dışarı çıkınca halka dokunabilmek bunlar bizim için mükemmel birer avantajdır .’’

Üretici toplum en iyi toplum

Türkiye’nin komşularıyla açık bulunan 29 sınır kapısında biri de Doğubayazıt  Sınır Kapısı, Başkan Acar sınır belediyesinin başlı başına bir sorumluluk olduğunun altını çizdi ‘’Buradaki vatandaşların nerdeyse yarısı sınır kapısından faydalanıyor’’ dedikten sonra dezavantaj olarak nitelendirdiği bir sorunu bizlerle paylaştı. ’’Sınır kapısının tam yanımızda olmasının en büyük dezavantajı da şudur: insanlar günde ortalama 8-9 saat çalışmaktansa bir kere sınıra gidip gelmeyi tercih ettikleri için bazen çalışacak eleman bulamıyoruz ve belediyemiz için büyük bir sorun çünkü üretici toplum muhakkak en iyi toplumdur’’ dedi.

Kadın isterse her şeyi başarır

Kendisinin de geliri düşük bir ailede yetiştiğini belirten Başkan Acar ‘’Benim büyüdüğüm ailede kadınlar bir adım geriden gelirdi ve bu bana çok dokunurdu. Ben de herkese göstermek istedim kadının gücünün nasıl olduğunu’ ’Bu bölgedeki kadınların sesi olmak istediğini belirten Acar, amacının kadını her alanda söz sahibi yapmak olduğunu belirtti.

 

Devamını getireceğiz…

Kadınların söz hakkının ellerinden alınan bir coğrafyada kadına yönelik yaptığı yeniliklerle adını duyuran Acar bu yeniliklerin devamının geleceğini belirti. Acar’ın kadınlara yönelik öncelediği yeniliklerden biri ise temizlik personelinin kadınlardan tercih edilmesi. Öncelikle bilinen kadın temizlik personellerinden bahsetti 2020 den itibaren sokaklarda artık kadın temizlik personelleri çalışmaya başladı. Bunu yapmak istediğinde tepki alacağının farkında olduğunu ifade eden Acar’’ Böyle bir şeyi buradaki ataerkillerin nasıl karşılayacaklarının farkındaydım ama geri adım atmadım onlara inandım ve bir hafta boyunca onlarla sokak, sokak gezip hep birlilikte gösterdik istersek başaracağımızı istersek elimizden her işin gelebileceğini gösterdik’’ dedi.

Niye olmasın…

Kendisinin bu topluma kazandırdığı en büyük değerin, kadın isterse üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorunun olmadığının gösterdiğini ifade etti. ‘’Gece gündüz halkla iç iççe yeri gelince elime kürek alıp yol yapımına destek verdim, yeri geldi inşaatlara bire bir gittim ve hiç de zorlanmadım‘’ diyen Acar; ‘’Ben yapabildiysem bütün hem cinslerim yapabilir’’ mottosuyla Doğubayazıtlı kadınlara güçlü şekilde destek verdiğinin altını çizdi…


Yorum Ekle