Sur,cizre silopi'de, devam eden sokağa çıkma yasakları ve işlenen katliamlaryapılan bir basın açıklaması ile Doğubayazıt'ta kınandı.
DBP, HDP ve TAY-DER öncülüğünde HDP ilçe binası önünde yapılan açıklamada "Botan-Amed katliamlarını kınıyoruz" pankartı açıldı.
Sloganlarla yapılan basın açıklamasında da basın metnini DBP İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelik okudu. AKP hükümetinin başta Botan ve Amed'de katliamlar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, demokratik taleplere katliam, baskı, yakıp yıkmayla çözümün olamayacağını söyledi.
Ekelik: "Barış isteyen aydın akademisyenler gözaltına alınıyor. Nerede bir barış sesi varsa yok edilmeye çalışılmaktadır. Günlerdir Cizre'de vahşet bodrumunda insanlarımız ölüme terkedilmiş, bir ambulans bile gönderilememektedir." dedi.
Yapılan açıklamanın ardından kitle sloganlar eşliğinde dağıldı.
Haber:A.Aras



