SON DAKİKA

Soğuk Havaya Rağmen Ziyaretler Sürüyor

01 Aralık, 2011 14:27 Güncelleme: 01 Aralık, 2011 14:27 Soğuk Havaya Rağmen Ziyaretler Sürüyor

Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ehmedê Xani türbesi hava sıcaklıkları sıfırın altında olmasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.

Özellikle İshak Paşa Sarayının restorasyon çalışmalarının bitmesinden sonra yurtiçinden ve yurtdışından birçok ziyaretçi buraları ziyaret ediyor. Sarayı gezmek için gelen yerli ve yabancı turistler filozof Ehmedê Xani'nin türbesini de ziyaret etmeden ayrılmıyor ilçeden.

Ayrıca 2011 verilerine göre son 11 ayda yaklaşık 70 bin kişinin sarayı ziyaret ettiği bildirildi.  Bölgenin en ünlü  şair ve filozoflarından  biri olan Ehmedê Xani 1651 yılında doğdu. Halk arasında Hani Baba olarak bilinen alim, hayatı boyunca birçok eser yazdı.

Türbeye gelen ziyaretçiler türbe sınırları içinde bulunan büyük alimlerin kabirlerinden dua etmeden ayrılmıyorlar. Arkadaşlarıyla geziye gelen öğrencilerden biride: Hava şartları sıfırın altında olmasına rağmen İshak Paşa Sarayına geldiğini burayı merak ettiğini ve gezinin güzel olduğunu düşündüğünü söyledi.

Sarayı ziyaret eden vatandaşlardan Mehmet Emin Can ise şöyle konuştu:

''Ağrı'da üniversite okuyoruz. Doğubayazıt da bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ehmedê Xani türbesini ziyarete geldik. Havalar soğuk fakat soğuklar bizi fazla etkilememekte İshak Paşa Sarayı ve Ehmedê Xani türbesi için değiyor. Buralar çok güzel yerler beklediğimizden de güzel çıktı''dedi.

Yorum Ekle