SON DAKİKA

Şimdi tam zamanı! Bu çağrıya kulak verin

23 Nisan Çocuk Bayramı öncesi Ağrı'da öğrencilerine sorduğu "Konser nedir?" sorusuna "Bebek, uçak'" yanıtı alan bir öğretmen ses sanatçılarından tiyatroculara, heykeltraşlardan yazarlara tüm kesimlere çağrıda bulunarak bu anlamlı günde öğrencilere bir destek sunmalarını istedi. 18 Nisan, 2017 10:57 Güncelleme: 18 Nisan, 2017 10:57 Şimdi tam zamanı! Bu çağrıya kulak verin

 

23 Nisan Çocuk Bayramı öncesi Ağrı'da öğrencilerine sorduğu "Konser nedir?" sorusuna "Bebek, uçak'" yanıtı alan bir öğretmen ses sanatçılarından tiyatroculara, heykeltraşlardan yazarlara tüm kesimlere çağrıda bulunarak bu anlamlı günde öğrencilere bir destek sunmalarını istedi.

 

Doğubeyazıt'ta Ağrı Dağı'na karşı kışın sert geçen hava koşullarına direnen, tabiri caizse düşe kalka gittiği okulda öğrencilerini daha güzel bir gelecek için hazırlayan Karabulak İlkokulu sınıf öğretmeni Özen Solmaz, henüz bir konsere bir tiyatroya veya bir ressama şahit olmayan, sanata ve sanat dünyasına kendi hayal dünyalarıyla bakan Ağrılı öğrenciler için sosyal sorumluluk projesi başlattı.


"Size bir teklifim var" diyerek video paylaşım sitesi youtube üzerinden sanatın her kesimindeki duyarlı sanatçılara seslenen Solmaz, öğrencilerin sanatsal faaliyetlerine ihtiyaçları olduğunu belirtip öğrencilere tek bir dahi olsa eğlendirmek, bambaşka bir deneyim yaşamalarını sağlamak için çağrıda bulundu.

 

KONSER NEDİR? UÇAK!

Onu harekete geçiren ise 1. sınıf öğrencilerine sorduğu sorulara aldığı şaşırtıcı yanıtlar oldu. Öğrencilere "Konser nedir?" sorusuna yönelten Solmaz, "Sinema, parti, bebek, uçak" yanıtını aldı. Solmaz, sorusuna "Pandomim nedir" diyerek devam etti ve aldığı yanıt "Panda" oldu.

Tüm sanat dallarına kendi hayal pencerelerinden bakan ve aslında sanatı bilmeyen öğrencileri için harekete geçen Solmaz, sesini duyurmak için video çekti.

 

"ÇOK ŞEY İSTEMİYORUM"

"Ağrı Çocukları için Gel" diyen Solmaz, öğrencilere konserin uçak olmadığını gösteren idealist, heyecanlı bir müzik grubunu ve sanatçıları okula davet etti. 23 Nisan Nil Karaibrahimgil, 19 Mayıs içinse Pinhani grubu başta olmak üzere bu projeye gönül verecek olan tüm sanatçılara "Onlara unutumayacakları bir gün yaşatmaya ne dersiniz? Bu projeye gönüllü olarak destek vermek ister misiniz? Çok şey istemiyorum. Hayatınızdan bize ayırabileceğiniz bir gününüzü istiyorum. Hem sizin için hem benim çocuklarım için değerli anlamlı olacak. Gelin birlikte selamlayalım Ağrı Dağını umudunuzu kaybetmeden. Ağrı Dağı çocuklarına yapılan iyiliği unutmaz." diyerek okuluna gelmeleri için çağrı yaptı.


Çağrıya diğer sınıf öğretmenleri de destek verdi.

 

"SANATSIZ KALMIŞ BİR TOPLUMUN..."

"Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü de hatırlayarak Ağrılı öğrencilere unutulmayacak bir gün yaşatan değerli sanatçılar olur mu bilinmez ancak öğretmenleri umutlu. 23 Nisan Çocuk Bayramı için de bu çağrıya kulak vermenin aslında tam da zamanı.

Özlem KOÇHAN/AJANS URFA


Yorum Ekle