SON DAKİKA

Rektör Alma YÖK Anadolu Projesi Değerlendirme Toplantısına Katıldı

26 Mart, 2021 10:34 Güncelleme: 26 Mart, 2021 10:34 Rektör Alma YÖK Anadolu Projesi Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanlığı tarafından düzenlenen YÖK Anadolu Projesi toplantısına katıldı.

Yeni YÖK’ün yeni ve yenilikçi projelerinden biri olan YÖK Anadolu Projesi kapsamında 2006’dan sonra kurulan 15 genç üniversitenin rektörleri YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki toplantıda bir araya geldi. 4 Şubat Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tanıtılan YÖK Anadolu Projesi'nde Ege Üniversitesi ile eşleşen Iğdır Üniversitesi'nin de yer aldığı toplantıda atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Proje kapsamında 12 “kıdemli” üniversitenin kıdemli üyeleri, 2006 yılından sonra kurulan 15 “genç” üniversite ile belirlenen bazı bölümler/program bazında eşleştirdiklerini hatırlatan YÖK Başkanı Saraç, “Bu üniversiteleri eşleştirme konsepti, Avrupa yükseköğretim alanında üzerinde çalışılan önemli başlıklardan birisidir. Bu proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmek üzere 15 genç üniversitemizin rektörleri ile YÖK'te bir araya geldik. Faydalı bir toplantı oldu” dedi.

Rektör Alma ise, “Yeni ve yenilikçi birçok stratejiyi hayata geçiren Yükseköğretim Kurulu’muz, üniversitelerimizi desteklemeye ve çağa uygun projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.  YÖK Anadolu Projesi kapsamında eşleştiğimiz Ege Üniversitesi ile atılacak ortak iş birliği adımları sayesinde hem öğrencilerimizin hem de akademik personelimizin yeni yetkinlikler kazanacağına, daha fazla proje üreteceklerine yürekten inanıyorum. YÖK Anadolu Projesi kapsamında Başta Cumhurbaşkınımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk kez uygulanacak ‘YÖK Anadolu Projesi’ ile ülke genelinde eğitim kalitesinin artırılması ve mezun niteliğinin yükseltilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 12 kıdemli üniversitenin kıdemli üyeleri, 2006 yılından sonra kurulan 15 genç üniversitenin çeşitli bölümlerindeki öğrencilere ders verecek ve araştırma alanlarında danışmanlık yapacak. Genç üniversitelerdeki 170 bin 480 öğrencinin yararlanacağı projeden lisans öğrencileri kadar, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki genç akademisyenler de faydalanabilecek.

Ege Üniversitesi proje kapsamında öncelikli olarak Iğdır Üniversitesi’ne İngiliz Dili ve Edebiyatı, Havacılık Yönetimi, İnşaat Mühendisliği ve Hemşirelik gibi alanlarda destek olacak. Aynı zamanda Iğdır Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Diş Hekimliği Fakültesi de Ege Üniversitesi ile işbirliği halinde olacak.

IÜ Haber Merkezi

Yorum Ekle