SON DAKİKA

Rektör Alma TOGG Açılış Törenine Katıldı

01 Kasım, 2022 04:38 Güncelleme: 01 Kasım, 2022 04:38 Rektör Alma TOGG Açılış Törenine Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma , Türkiye’nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü’ndeki açılış törenine katıldı.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Üretim bandından inen Togg’un Anadolu Kırmızısı C-SUV modelini Cumhurbaşkanı Erdoğan kullanırken Togg çalışanları ve katılımcılar büyük coşku yaşadı.

Törende ilk sürüşün ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasına Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlayarak başladı. Erdoğan, “Anadolu topraklarını bizlere vatan yapan ecdadı, Milli Mücadele'nin kahramanlarını, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile Büyük Millet Meclisimizin tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yad ediyorum. Bu anlamlı günde, milletçe tek yürek olduğumuz böylesine tarihi bir açılışta buluşmamızı nasip eden Rabb'ime sonsuz hamd-ü senalar ediyorum. Evet, millet olmak demek; aynı vatanda hür bir şekilde yaşamak, farklılıkları ortak hayallerle birleştirmek, hüzünlerin üstesinden ortak sevinçlerle gelmek, hedeflere ortak çabalarla ulaşmak demektir. Millet olmak demek, tüm bu hasletler üzerinde ortak bir geleceğe yönelmek demektir.” ifadelerini kullandı.

"60 Yıllık Hayalin Gerçeğe Dönüşüne Şahitlik Ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg'un önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

"Togg, ülkemizin güçlü yarınları için işte bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bir tarafta kırmızı, bir tarafta beyaz. Ne anlama geldiğini herhalde anlıyorsunuz. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Bunun için 'Togg, Türkiye’nin, 85 milyonun ortak gururudur.' diyoruz. Ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg'un başarısı için destek veren, dua eden herkese gönülden teşekkür ediyorum. 'Bu bir memleket meselesidir.' diyerek bugünkü heyecanımıza ortak olan siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine ve devletimizin her kademesinden arkadaşlarımıza, elbette en başta da aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Togg'u seri üretim bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan babayiğitlerimizi, teknisyenlerimizi, mühendislerimizi ve emekçilerimizi yürekten kutluyorum. Sizler, milletimizle birlikte Nuri Demirağ'ın, Nuri Killigil'in, Vecihi Hürkuş'un ve Şakir Zümre'nin mirasını da onurlandırdınız. Biliyorsunuz, dün Ankara'da Cumhuriyetimizin yeni asrına damga vuracak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun müjdesini milletimizle paylaştık. Türkiye Yüzyılı'nın ilk fotoğrafı da işte burada hizmete açtığımız tesistir, önünde durduğumuz araçtır."

"Togg Dünyanın Birçok Ülkesinde Yolları Süsleyecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca "İnşallah Togg da önümüzdeki dönemde prestijli bir Türk markası olarak dünyanın birçok ülkesinde yolları süsleyecektir." diye konuştu.

Rektör Alma: Başta Cumhurbaşkanımız Olmak Üzere Emeği Geçen Herkese Şükranlarımı Sunuyorum

Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü’ndeki açılış töreninde katılımcılar arasında Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da vardı.

Togg'un dünya standartlarını yeniden belirleyen ve 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan fabrikasının açılışına şahitlik etmekten onur duyduğunu dile getiren Rektör Alma, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmüş olması hepimiz için gurur verici. Bir yanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıl dönümünü kutlarken diğer yandan da fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen bize ait küresel bir marka olan Togg’un seri üretime başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle