SON DAKİKA

Rektör Alma, Ballıca Mağarası’nı Ziyaret Etti

07 Eylül, 2022 06:59 Güncelleme: 07 Eylül, 2022 06:59 Rektör Alma, Ballıca Mağarası’nı Ziyaret Etti

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tokat'ta yer alan 3,5 Milyon yıllık doğa harikası Ballıca Mağarası'nı ziyaret Etti.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Tokat'taki Ballıca Mağarası, çevre düzenlemesinin ardından 11 ay sonra yeniden ziyarete açıldı.

Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da Ballıca Mağarası’nı ziyaret ederek Iğdır'da yer alan Tuz Mağarası’nı da kapsayacak ortak AR-GE çalışmaları geliştirmek amacıyla incelemelerde bulundu.

Ziyarette Rektör Alma’ya Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler de eşlik etti.

İncelemelerin ardından bir açıklamada bulunan Rektör Alma, ülkemizde pek çok önemli mağaranın bulunduğunu ve bu mağaralardan başta turizm sektörü olmak üzere sağlık, eğitim ve araştırma alanlarında yararlanıldığını ifade etti.

Rektör Alma; “Biz de Iğdır Üniversitesi olarak çeşitli araştırma ve projeler ortaya koyuyor hem Iğdır’a hem de bölgeye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla Ballıca Mağarası’nı ziyaret ettik ve başta turizm olmak üzere pek çok alanda sağladığı faydalar hakkında çeşitli araştırmalar yaptık. Iğdır'da yer alan Tuzluca Mağarası’yla ortak paydada buluşarak yapacağımız iş birlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunduk.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle