SON DAKİKA

Patnos'ta "Denetimli Serbestlik" Uygulaması

Patnos'ta “Denetimli Serbestlik” uygulamasından yararlanan hükümlüler, kamu kurum ve kuruluşlarda ücretsiz çalıştırılarak cezalarını çekip yeniden topluma kazandırılıyor 25 Ocak, 2019 09:23 Güncelleme: 25 Ocak, 2019 09:23 Patnos'ta "Denetimli Serbestlik" Uygulaması

Patnos'ta “Denetimli Serbestlik” uygulamasından yararlanan hükümlüler, kamu kurum ve kuruluşlarda ücretsiz çalıştırılarak cezalarını çekip yeniden topluma kazandırılıyor.


Patnos'ta “Denetimli Serbestlik” uygulamasında Ülke genelinde Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Adalet Bakanlığınca 2005 yılında hayata geçirilen ve hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması amaçlanan uygulamayı hayata geçirdi.


Bu kapsamda yasadan yararlanan hükümlülerin çeşitli kurumlarda ücretsiz çalışarak cezalarının geri kalan kısmını toplum içinde çekmeleri sağlanıyor.


Patnos'ta da uygulanan program kapsamında okullarda onarım ve tadilat işlerini yapan hükümlüler, bu şekilde okulları ikinci döneme hazır hale getiriyor.


Adalet ve Milli Eğitim Blkanlığı ile yapılan işbirliği kapsamında Patnos, Malazgirt, Bulanık ve Tutak'da temizlik, boya, bakım ve onarıma ihtiyacı olan okulların denetimli serbestlik yükümlülerinin çalışmaları ile ikinci döneme hazır hale getirilmesi için Patnos Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce planlama yapılmıştır. Bu kapsamda okulların temizliği, boyanması, bakımları ve onarımları gibi ihtiyaç olan çalışmalara başlandı.


Patnos merkezdeki Cengiz Topel ilk ve ortaokulunda da onarım ve tadilat yapan hükümlüler, eğitim gören çocuklar için 2. dönem tertemiz ve boyanmış olan okulda eğitim yapmalarını sağlayacaklar.


Okuldaki çalışmalarını yerinde inceleyen Patnos Kaymakamı Ümit Altay ,Patnos Cumhuriyet Savcısı Tahir Özgenç, Patnos Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Korkmaz,Denetimli Serbestlik İlçe Müdürü Fatih Serdar Şayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Fikret Ayaz, hükümlülerle sohbet ederek yapılan boya ve tadilat çalışmalarını yerinde incelediler.


Patnos Cumhuriyet Savcısı Tahir Özgenç yaptığı açıklamada, işbirliği kapsamında 42 yükümlü görevlendirmesi ile 29 okulda temizlik, boya, bakım ve onarım çalışmalarını başlattık. Çalışmalar yarıyıl tatili süresince devam edecektir. Yaz tatilinde de aynı çalışmaların sürdürülmesi planlanmaktadır dedi.


Yapılan programın ardından Cengiz Topel ilk ve ortaokulu okul aile birliği başkanı Erhan Dönmez,Patnos Kaymakamı Ümit Altay,Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç ve okul müdürü Sebahattin Kılıç'a okula yapmış oldukları desteklerden dolayı birer plaket takdim etti.

 

 

 

 

 


Yorum Ekle