SON DAKİKA

OKULLARDA GIDA VE HİJYEN EĞİTİMİ

21 Aralık, 2021 09:01 Güncelleme: 21 Aralık, 2021 09:01 OKULLARDA GIDA VE HİJYEN EĞİTİMİ

Tarım ve Orman Bakanlığının 2018-2022 Stratejik Planı kapsamında "Okullarda gıda güvenliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak "gıda güvenilirliği", "gıda kayıpları ve israf"  konularında eğitimler vermeye devam ediyor.

2021 Eğitim programı kapsamında Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek hedefi doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlilerince, Ağrı Merkez Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu öğrencilerine “Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konulu farkındalık eğitimi verildi.

Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilerin gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, Alo 174 gıda hattı, okul gıdası logolu ürünler, gıda kayıpları ve israf konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir.  Gelecek nesillerimizin temeli olan çocukların, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetleri okullarda devam edilecektir. denildi.

Yorum Ekle