SON DAKİKA

Notre Dame'in Kamburu Erzurum'da

Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Notre Dame'in Kamburu Müzikali hafta sonu Erzurum seyircisi ile buluştu. MNG AVM'deki Erzurum Kültür Merkezi'nde sahnelenen müzikale yoğun ilgi vardı 03 Aralık, 2018 05:23 Güncelleme: 03 Aralık, 2018 05:23 Notre Dame'in Kamburu Erzurum'da

Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Notre Dame'in Kamburu Müzikali hafta sonu Erzurum seyircisi ile buluştu. MNG AVM'deki  Erzurum Kültür Merkezi'nde sahnelenen müzikale yoğun ilgi vardı.


Manolya BULUT-PUSULA


Victor Hugo'nun Notre Dame'in Kamburu Müzikali Erzurum'da sahnelendi.


Zangoç ile papazın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik bir yaklaşımla işleyen müzikal danslarıyla da göz doldurdu. Türkçe bir müzikal olan oyun için gelen izleyiciler 350 kişilik Erzurum Kültür Merkezi (EKM) sahnesini doldurdu.

İstanbul'dan sonra bir süredir Erzurum'da  faaliyet gösteren Sahne Depo ekibinin ev sahipliği yaptığı ve organizasyonunu üstlendiği müzikal, kentteki kültürel etkinliklere de önemli bir katkı sağladı. EKM sahnesinde daha önce de birçok etkinliğe imza attıklarını ve bundan sonra da farklı organizasyonlarla yollarına devam edeceklerini belirten Sahne Depo Kurucusu ve Sanat Yönetmeni Ebru Aksakallı, Erzurum'da artık kültürel faaliyetler anlamında bir alternatifin daha bulunduğunu ifade etti. Tiyatro dışında farklı atölyeleri ve eğitimleri de bünyelerinde bulundurduklarına vurgu yapan Aksakallı, “İstanbul'da oynayacak bütün oyunları Erzurum'a taşıma niyetindeyiz. Nerede kültürel anlamda bir faaliyet var diye düşünüldüğünde Sahne Depo akla gelmeli. Piyano, drama, çocuk tiyatrosu, yetişkin tiyatrosu.. Bunların hepsinde akla gelecek yer olmalı. Çok amaçlı bir salonda kültürel faaliyet sunmaya çabalıyoruz. Hepsini bir kenara bırakın. Gençlerin eğlenebileceği bir sahne görseli olmalı. Yeter ki insanlar haberdar olsun. Bu anlamda bir alternatif olduğunu bilsin” diye konuştu.

Ankara'da faaliyet gösteren tiyatro topluluğu olan Kumbara Görsel Sanatlar ekibinin yorumlayıp sahneye taşıdığı oyunda çirkin ve kambur kilise zangocu Quasimodo ile Fransa'nın ruhani lideri Claude Frollo'nun ve krala bağlı komutan Phoebus'un kentte yaşayan çingene kızı Esmeralda'ya olan aşklarını anlatıyor.

 

Yorum Ekle