SON DAKİKA

NAKLİYECİLER İSYANDA; GÜRBULAK GÜMRÜĞÜNDE 40 GÜNLÜK BEKLEYİŞ!

videolu Haber 29 Nisan, 2024 16:46 Güncelleme: 29 Nisan, 2024 16:50 NAKLİYECİLER İSYANDA; GÜRBULAK GÜMRÜĞÜNDE 40 GÜNLÜK BEKLEYİŞ!

Doğubayazıt Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'nde, günlerdir bekleyen araçlar ve şoförleri adeta bir kabusa düşmüş durumda. 

40 günden fazla bir süredir beklemek zorunda kalanlar, artık umutlarını yitirmeye başladılar. Kuyruğun başında bekleyenler, belki biraz umutla, belki de isyanla bekleyişlerini sürdürüyorlar. Ancak kuyruğun sonu neredeyse belirsiz, umutsuzluk ise her geçen gün daha da büyüyor.

Bekleyenler arasında gezen bir gözlemci, kuyruğun her bir noktasında ayrı bir dramın yaşandığını gözlemliyor. Araçların içinde sıkışıp kalmış şoförler, umutsuzca kuyruğun hareket edeceği günü bekliyorlar. Her bir araç, bir evin yerini almış durumda, ancak içindeki insanlar evlerine gidemiyorlar.

Bekleme sürecinde insanların yaşadığı zorluklar da ortada. Tuvalet ihtiyacını gidermek için uygun bir yer olmadığından, insanlar açık alanda ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyorlar. Yeme içme ise neredeyse imkansız, çünkü herhangi bir yemek hizmeti veya tedarik noktası bulunmuyor.

Gürbulak Gümrüğü, artık sadece bir geçiş noktası değil, insanların umutlarının tükendiği, çaresizlik ve umutsuzluğun hüküm sürdüğü bir mekan haline geldi. Bu felaketi sonlandırmak için yetkililer acil çözümler bulmak zorundalar...

Yorum Ekle