SON DAKİKA

Nahçıvan Nevruz Kutlamalarına Hazır

Nahçıvan Nevruz Kutlamalarına Hazır 16 Mart, 2019 07:53 Güncelleme: 16 Mart, 2019 07:53 Nahçıvan Nevruz Kutlamalarına Hazır

En eski bayramımız olan Nevruz Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Nahçıvan'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Nevruz kutlamaları 19 Mart'da "Naxçıvanqala" Tarih-Mimarlık Müze Kompleksinde kutlanılmaya başlanılacak.

 

Bayram şenlikleri folklore ekiplerinin gösterileri başlayacak,  ulusal müzik ve yallıları ile devam edecektir. Rengârenk konser programları, tiyatro gösterileri sehnecektir. Ayrıca ulusal mutfak yemekleri de bayram şenliklerine katılanlara ikram edilecektir.

 

Nahcıvan Özerk Cumhuriyetine giden misafirlere ve turistlere sosyal-catering hizmeti de verilecektir.Nevruz Bayramı boyunca  21, 22, 23 ve 24 Mart tarihlerin de Nahcivan Devlet Filarmoni Şarkı ve Dans Grubu, Estrada Orkestrası ve Oda Orkestrası, Nahçıvan Müzik Koleji "Gençlik" enstrümantal grubu ve Nahçıvan Şehir Kültür Birimi "Şelale" enstrümantal grubu her gün "Naxçıvanqala "Tarihi-Mimari Müze Kompleksi'nde konserler verecektir.

 

Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki tüm müzeler ve tarihi mekanlar Nevruz Bayramı boyunca açık olacak Nahcıvan'a gelen turistlere hizmet verecektir. C. Memmedquluzade adına Nahçıvan Devlet Müzikli Dram Tiyatrosu 22 Mart, M. T. Sidqiadına Nahçıvan Devlet Kukla Tiyatrosu 20-23 Mart, Nahçıvan Devlet Çocuk Tiyatrosu 20-25 Mart tarihlerin de performanslarını göstereceklerdir.19-25 Mart tarihlerin de Nahcıvan Özerk Cumhuriyetin'in 19 köyünde İl Kültür birimlerinin, köy kültür evleri ve kulüplerin, çocuk müzik okullarının kolektifleri konser programları ile sahne alacaklardır.

 

Aynı zamanda, 25 Mart'ta Nahçıvan Devlet Film Fonu'nda okul çocukları için bir film gösterimi yapılacaktır.Nahcıvan'da Nevruz Bayramını geçirmek isteyen turistler için ayrıcalıklar tanınacaktır.

 

Haber: Ayhan Arslan

 


Yorum Ekle