SON DAKİKA

Muhteşem buluşma

24 Ağustos, 2011 14:29 Güncelleme: 24 Ağustos, 2011 14:29 Muhteşem buluşma

EHMEDÊ XANÎ SEVENLER XANÎ MEVLİDİ VE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTULAR.


Doğubayazıt Ehmedê Xanî Gönüllüleri İnsiyatifi  her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel  Xanî mevlidi ve iftar yemeğinde Xanî sevenleri buluşturdu.


Muhteşem buluşma Kuba Düğün Salonunda Gerçekleştirildi. Ehmedê Xanî mevlidi ve iftar yemeğine 1000 kişinin üstünde Xanî sevenler katıldı.


Gelen davetlileri kuba düğün salonunun önünde Ehmedê Xanî Gönüllüleri İnsiyatifi üyeleri karşıladı. Yemek sonrasıda davetlileri aynı üyeler   uğurladı.


Xanî'yi Xanî yapan unsurlardan biride sevgidir. Xanî insana önem verir. İnsan olun için sevgidir. Sevgi aşktır.Aşk Bilim ve sanattır.Bilim aydınlık sanat ise güzelliktir. Buda meşrulaştırılmış insan duygusudur.

Xanî bir barış  severdir. Bakınız eğitim Manifestosunun 3.Maddesin de  şöyle der;” Kavga öfke ve savaşı değil, hoşgörü barış ve sabırı seçiniz. Bunlar birlikteliği güçleştirir.”

Huşu içinde okunan mevlit sonrası sunucu mamoste Ümit Demirhan'ın Xanî şiirleri ile süslediği sunuculuğunda Xanî'nin yukarıdaki güzel duygularını konuşmacı olarak konuşma yapan Baday-der Başkanı Adil Çoban, BDP İlçe Başkanı Telat Aktaş,Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz,Ağrı BDP Milletvekili Halil Aksoy,Xanilog Şerafettin Eryılmaz dile getirdiler.

Xanî Eğitim manifestosunun 6 maddesinde derki…”Kibir cehaletin eseridir. Duyguların binicisi akıl olmalıdır. Dizgin daima aklın elinde olmalıdır”

İçinde geçtiğimiz süreçte barışın ve huzurun  tesisinde mutlaka aklın ön planda olmasına  Xanilog Şarafettin Eryılmaz  vurgu yaptı.

Baba diye mezarına koştuğumuz ve dua ettiğimiz Filozof  Xanî mevlidine toplumum her kesiminde Xanî sevenler katıldı.Heber:Metin KIZILKAYA

Yorum Ekle