SON DAKİKA

Muharrem İnce Ağrı'da : "İktidarımızda çocuklara 3 dil öğreteceğiz"

24 Haziran, 2021 05:11 Güncelleme: 24 Haziran, 2021 05:11 Muharrem İnce Ağrı'da : "İktidarımızda çocuklara 3 dil öğreteceğiz"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “İktidarımızda çocuklarımıza 3 dil öğreteceğiz. Resmi dilimiz Türkçeyi, çocuğun anasından öğrendiği dili ve uluslararası bir dil öğreteceğiz” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il başkanlığının açılışı için Ağrı'ya gitti. İl başkanlığının açılışının ardından esnafı ziyaret eden İnce, seçmenlerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı adayı olduğunda eğitimde 3 dil öğreteceklerini vaat ettiğini hatırlatan İnce, “Pedagojik cümlelerimi aynen tekrar edeyim. Yalan haber yaptılar orada, açıklamama rağmen yalan haber yaptılar. Ben cumhurbaşkanlığı seçiminde bir şey söyledim. Söylediğim lafın arkasındayım aynısını söylüyorum” diye konuştu.

Habertürk yayınındaki sözlerini çarpıtıldığını söyleyen İnce, “Bizim iktidarımızda çocuklarımıza 3 dil öğreteceğiz. Bir, resmi dilimiz Türkçeyi öğreteceğiz. İki, çocuğun anasından öğrendiği, evinde konuştuğu dili öğreteceğiz. Üç, uluslararası bir dil öğreteceğiz. İngilizce, Fransızca, Almanca... Ben bu cümlemi söyledim ama yalan haber yaptılar. Ben lafımın arkasındayım, çocuklara 3 dil öğreteceğiz” dedi.

Yorum Ekle