SON DAKİKA

MÜFTÜ TOPÇU: İSLAMİ KRİTERLERİ GÖZETEREK AİLE HAYATIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ

30 Ekim, 2021 18:11 Güncelleme: 30 Ekim, 2021 18:11 MÜFTÜ TOPÇU: İSLAMİ KRİTERLERİ GÖZETEREK AİLE HAYATIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Artvin İl Müftülüğünün Aile Eğitimleri Çerçevesinde düzenlediği "Ebeveynin Adalet ve Tutarlılığı" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal medya üzerinden video konferans yöntemiyle düzenlenen konferansta konuşan Müftü Topçu, yöneltilen soruları cevaplandırarak şu ifadelerde bulundu: “Toplum aileden oluşmaktadır. Bu sebeple toplumda mevcut olan tüm olumsuzlukların temelinde de aileler bulunmaktadır. Bugün insanların birbirlerine güvenlerinin kalmaması, toplumda adaletsizliğin, hırsızlığın, cinayetin, şiddetin artmasının temelinde ailelerdeki eksiklikler yatmaktadır. Bizler aile kurarken İslami kriterleri gözetmeli ve bu şekilde aile hayatımızı sürdürmeliyiz. Bizlere nimet olarak verilen çocuklarımızı, Allah’ın emaneti olduğu bilinciyle büyüterek aralarında adaleti gözetmeli, ödül-ceza uygulamalarında her zaman tutarlı olmalıyız. Aynı zamanda çocuklarımızın bizler için imtihan aracı olduklarını da unutmadan Allah ve Peygamber sevgisiyle büyüterek güzel ahlak temelinde eğitmeli ve topluma kazandırmalıyız. Kur’an ve sünnet üzerine ailemizi kurup çocuklarımızı da bu doğrultuda sevgiyle yetiştirerek topluma kazandırabilirsek, toplumda hiçbir kargaşa, suç ve huzursuzluk olmaz. Bunun için aile her şeydir diyoruz. Cenab-ı Hak kendi rızasına uygun, Peygamber (s.a.v)’i anlayan ve yaşayan aileler kurarak sağlam toplumlar oluşturmayı bizlere nasip eylesin.”

Çevrimiçi düzenlenen program Artvin İl Müftü Yardımcısı Recep Şahan’ın kapanış konuşmasıyla son buldu.

Yorum Ekle