SON DAKİKA

'Meş' 4 ödül aldı

16 Ekim, 2011 06:03 Güncelleme: 16 Ekim, 2011 06:03 'Meş' 4 ödül aldı
Bu yıl 48'incisi gerçekleşen ve 1964 yılından bu yana Antalya'da düzenlenen Türkiye'nin en önemli film festivallerinden biri olan Altın Portakal Film Festivali'nde "Meş" filmi 4 ödüle birden layık görüldü.

DİYARBAKIR - Bu yıl 48'incisi gerçekleşen ve 1964 yılından bu yana Antalya'da düzenlenen Türkiye'nin en önemli film festivallerinden biri olan Altın Portakal Film Festivali'nde Shiar Abdi'nin yönetmenliğini yaptığı "Meş" filmi 4 ödüle birden layık görüldü.

Selamo, Abdullah Ado, Nujîyan Kılgı, M. Salîh Kilgi, Filiz Abeş, Naif Elmas, Bünyamin Keyik, Hüseyin Akgündüz, Şeyhmus Aykut, Aydın Orak, Brader Musiki, Gıyasettin Şehir, Mehmet Avşar, Rugeş Kırıcı, Serhat Ertuna, Talat Ekinci ve Tülay Musiki'nin oynadığı, Selamo ile Shiar Abdi'nin senaristliğini üstlendiği film, Gıyasettin Şehir ile En İyi Sanat Yönetmeni, Abdullah Ado, Nujîyan Kılgı ile en iyi çocuk oyuncu ve Frank Schreiber, Hemin Derya ile En İyi Müzik ödüllerini alarak festivalden eli dolu döndü.

"Meş", tüm ülkeyi kasıp kavuran 12 Eylül 1980 darbesinin günler öncesi ve hemen sonrasının yansımalarının yaşandığı Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde geçer. Darbe, zaman zaman fonda hissedilirken, bazen de hayatın tam orta yerinde patlamaktadır.

Cengo (Abdullah Ado) ile birlikte kalabalık bir grup çocukla tanışıp arkadaş olan Xelilo, kısa bir süre için de olsa; dışlandığı, öfkelendiği, önemsenmediği dünyadan uzaklaşır. Xelilo'nun arkadaşlarının kimi babasız kalır, kiminin ailesi ilçeyi terk eder, kiminin yakınları gözaltına alınıp bilinmeyen yerlere götürülür. Xelilo, ağzında rast gele birilerinden aldığı sigarası ile sessiz protestosunu sürdürmektedir DİHA

Yorum Ekle