SON DAKİKA

Mahmut Alınak özür diledi

03 Eylül, 2011 17:48 Güncelleme: 03 Eylül, 2011 17:48 Mahmut Alınak özür diledi
BDP Genel Başkanlığı'na adaylık talebinde bulunan Mahmut Alınak, bunun siyasetteki son adaylığı olduğunu ancak Genel Merkez barikatını aşamadığını iddia ederek, "Başaramadım, özür dilerim" dedi.

ANKARA - BDP Genel Başkanlığına adaylık talebinde bulunan Mahmut Alınak, bu konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada bunun siyasetteki son adaylığı olduğunu belirten Alınak, büyük hayalleri ve sonuç alacağına inandığı projeleri olduğunu ifade etti. Alınak, "Devletin Kürdistan meselesini silahla çözme projesini sivil mücadelemizle boşa çıkartıp akan kanı durduracak, dağda ve ovada gençlerin ölümünün önüne geçecektik. Önümüzdeki birkaç gün içinde İmralı ve Kandil ile görüşerek PKK'nin eylemsizlik kararı almasını sağlayacak, sonra da hükümete gidip operasyonları durdurmasını ve Kürdistan meselesini çözmesini isteyecektik. Hükümetin kanlı çözümde ısrarlı olduğunu biliyoruz. Bunu Türk ve dünya kamuoyu bir defa daha görecekti. Hükümetin tutumunu belli etmesinden sonra sivil projelerimizi devreye sokup onu yönetmez hale getirecektik. O durumda ya istifa edecekti, ya da masaya oturmak zorunda kalacaktı" dedi.

Projeleri kapsamında BDP'nin yeni mücadele tarzı ve projeleri ile sadece Kürtlere, sadece ezilen Türklere değil, tüm dünya ezilen halklarına kurtuluş yolunu gösteren bir parti olacağını savunan Alınak, halkı ve kurumları mücadele içinde örgütleyerek yeni bir insan, yeni bir hayat, yeni bir özgürlük anlayışı, yeni bir siyaset, ülke zenginliklerinin halka ait olduğu yeni bir ekonomi ve halka kul olan yeni bir devlet modeli inşa edeceklerini iddia etti.

Parti içi demokrasinin partinin ve mücadelenin varlık nedeni olarak kabul edilip, seçilenlerin atamayla değil herkese fırsat eşitliği tanınarak seçim yolu ile gelmelerini sağlayacağını söyleyen Alınak, Belediye başkanları ve meclislerinin halk tarafından görevden alınacağı ve belediyelerin parlamento olarak çalışacaklarını söyledi. Dünyaya açılacaklarını ifade eden Alınak, "İşte bu siyaset anlayışı ile genel başkanlığa aday olmak istemiştim. Ama genel merkez barikatını aşamadım. Ufukta yeni bir şey görünmüyor. Devlet, hükümet ve siyaset kendi kendisini tekrar edecek. Ne yazık ki gençler ölecek, evlere yine ateş düşecek. Acı olan ise, kimse bu ateş deryasının daha ne kadar can alacağını bilmiyor. Tam bir çaresizlik hüküm sürüyor" iddiasında bulundu. DİHA

Yorum Ekle