SON DAKİKA

Kütüphanedeki Kitaplara Herkes Ulaşabilecek

Kütüphanedeki Kitaplara Herkes Ulaşabilecek 24 Mayıs, 2019 07:19 Güncelleme: 24 Mayıs, 2019 07:19 Kütüphanedeki Kitaplara Herkes Ulaşabilecek

Iğdır Üniversitesi kütüphane kataloğu, Ulusal Toplu Katalog(TO-KAT) listesine eklendi. Bu kapsamda üniversitemiz kütüphanesine kayıtlı olan kitaplara isteyen herkes ulaşabilecek.

Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının başvurusu sonucunda üniversitemizin kütüphane kataloğu, Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT) listesine eklendi. Buna göre Üniversite kütüphanesine kayıtlı kitaplar taranır hale geldi. Özellikle yeni yayınların toplu katalogla taranır halde bulunması bu yayınların Kütüphaneler Arası İşbirliği Takip Sistemi'nde (KİTS) talep edilir duruma getirecek. Ayrıca bu uygulama ile üniversitemizin yeni yayınların tanıtımın yapılması, üretilen yayınların erişilir durumda olması yayınların çok sayıda atıf almasını sağlayarak, yayınların derecesini ve kalitesini artıracak.

'Dijitalleşme konusunda üniversite olarak mesafe kat ediyoruz'

Her alanda olduğu gibi eğitim-öğretimde de sürecin hızla dijitale çevrildiğine dikkat çeken Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Bilgi üretimine yardımcı olacak nitelikte bilgi teknolojileri desteği sağlamak ve ülkemizdeki bilimsel bilgi üretimine yardımcı olacak şekilde akademik bilgi ve belge hizmetleri sunması açısından Ulusal Toplu Katalog projesi çok önemli bir projedir. Kütüphanemizdeki kitaplar Ulusal Toplu Kataloğa eklendi,  artık isteyen herkes ulaşabilir. Bu uygulama okur ve bilimsel araştırma yapacak olanlara oldukça kolaylık sağlıyor. Tabii süreç hızla dijitale evriliyor. Bizim de üniversite olarak buna ayak uydurmamız gerekir. Dijitalleşme konusunda üniversite olarak mesafe kat ediyoruz. Bu manada bizim robotik kodlama kurslarımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 20 bin TL destek alarak 70 hocamıza robotik kodlama kurusu verdik. Yani eğitmeni eğitiyoruz, bu çok önemli. e- devlet konusunda çok iyiyiz. 22 bin kitabımız şuanda e-kitap üzerinden erişime açıldı. Elimizdeki dokümanları da yavaş yavaş dijitale aktarmaya başladık. e-kitap noktasında gayet başarılı bir şekilde ilerliyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Ekle