SON DAKİKA

Koyunlarını Kovalerken Mayına Bastı

30 Ağustos, 2011 18:05 Güncelleme: 30 Ağustos, 2011 18:05 Koyunlarını Kovalerken Mayına Bastı

Ermenistan sınırına kaçan koyunları yakalamak için koşan 48 yaşındaki Mehmet Alioğlu, mayına bastı. Patlama sonucu sol ayağından yaralanan Mehmet Alioğlu, Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay, Arpaçay- Ermenistan sınırında 28 Ağustos günü meydana geldi. Iğdır'da hayvancılık yaparken, Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde kiraladıkları yaylaya gelen Mehmet Alioğlu, sis ve yağmurun etkisiyle kaçan koyunları yakalamak için peşlerinden koştu. Koyunların önünü kesmek için sınır tel örgüsüne kadar giden Alioğlu, geri dönerken araziye döşeli bulunan mayına bastı. Patlama sonucu yaralanan 2 çocuk babası Mehmet Alioğlu'nu olay yerine gelen arkadaşları Kars Devlet Hastanesine getirdi.

SOL AYAĞI VE TOPUĞU YARALANDI

Burada tedavi altına alınan Alioğlu'nun sol ayağı ve topuğunda patlama sonucunda yanmaların olduğu saptandı. Hastanede tedavi altına alınan Mehmet Alioğlu, "Yağmur ve dolu yağınca koyunlar sınır tel örgülerine kadar kaçtılar. Koyunların önünü kesip geri çevirdim. Bir anda ses duydum, neye uğradığımı şaşırdım, mayına basmışım" dedi.

Jandarmanın sürekli devriye gezdiği bölgede bulunan 'yasak' tabelasını da telaştan göremediğini belirten Mehmet Alioğlu, büyük bir kazayı ucuz atlattığını söyledi.

Yorum Ekle