SON DAKİKA

Köyde Yaşamak İsteyene 250 bin TL Verilecek!

21 Mart, 2023 07:01 Güncelleme: 21 Mart, 2023 07:01 Köyde Yaşamak İsteyene 250 bin TL Verilecek!

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kırsal alanda/kırsal mahallede yaşayan/yaşamayı taahhüt eden üniversite öğrencilerine maddi destek verecek. Başvuruların 8 Mayıs tarihinde sona ereceği ve 250 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacağı kaydedildi.  

‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri’nin desteklenmesi kapsamında; kırsal alanda/kırsal mahallede yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla hibe desteği verilecek.

Proje kapsamında; hayvansal üretime yönelik projeler, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, ana arı yetiştiriciliği, arı sütü, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi, ipekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, su ürünleri üretimine yönelik projeler. Ayrıca, alabalık, yayın balığı, sazan, mersin balığı, tilapia, karabalık entansif üretim tesisleri ve/veya kuluçkahaneleri, midye, ıstakoz ve kara salyangozu entansif üretim tesisi için destekler verilecek. Bitkisel üretime yönelik projeler kapsamında ise kapama meyve bahçesi tesisi, fide- fidan yetiştiriciliği, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, organik ve organomineral gübre üretim  tesisleri, bitkisel üretimde zararlı organizmalar ile mücadelede kullanılan biyolojik veya biyoteknik mücadele ürünlerine yönelik üretim projeleri, coğrafi işaretli ürün ve geleneksel ürün üretimine yönelik projeler, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere destekler verilecek. Başvuruların 8 Mayıs tarihinde sona ereceği ve 250 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacağı kaydedildi. 

 

Yorum Ekle