SON DAKİKA

Kolomuç; Ağrı İl Sağlık Müdürlüğüne atandı

27 Eylül, 2011 16:45 Güncelleme: 27 Eylül, 2011 16:45 Kolomuç; Ağrı İl Sağlık Müdürlüğüne atandı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığında görevlendirilen atanan Ağrı Sağlık İl Müdürü Turhan Sulhan, görevini Erzurum Aşkale İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı İsmet Kolomuç'a devretti.


İl Sağlık Müdürlüğü makamında gerçekleştirilen devir-teslim programında İl Sağlık Müdürlüğü görevini Dr. İsmet Kolomuç'a devreden Dr. Turhan Sulhan, Ağrı'da görev yaptığı 2 yıllık süreç içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Sulhan, sağlık alanında ciddi atılımların yapıldığı Ağrı'da olumlu bir tablonun bulunduğunu söyleyen Sulhan, ''İnşallah ilimize bir takım hizmetler sunabildik. 2009 yılında bu ilde yapılan ameliyat sayısı bin 500 idi. Şuan geldiğimiz nokta 15 bin civarında. Bu ilde yoğun bakım yeterli hizmet kapasitesinde değilken, bugün 40 tane yoğun bakım yatağımız var. Buradan başka illere sürekli hastalar giderken, şimdi ise Ağrı il dışında hasta kabul etme noktasına geldi. Buna benzer örnek verebileceğimiz çok sayıda çalışmalarımız oldu. Bütün bu çalışmaların içerisinde herkesin katkısı vardır. Biz iyi niyetle, dürüstlükle ve şeffaflıkla Ağrı'ya hizmet etmeye gayret ettik'' dedi.


Sulhan; Bakanlıkta görev yapacak

Yerine atanan Dr. İsmet Kolomuç'un da bu olumlu tabloyu daha da güzelleştireceği inancında olduğunu kaydeden Sulhan, ''Meslektaşım İsmet Kolomuç, başarılı ve güzel çalışmalar yapacağına olan inancım tamdır. Ağrı için elinden gelen gayreti gösterip sıkıntıların çözümü için emin adımlarla çalışmalarını yürütmesini diliyorum. Görev sürem içerisinde Ağrı için elimden gelen gayreti gösterdim'' şeklinde konuştu.
Görevi devir alan Ağrı'nın yeni İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç ise Sulhan'ın bugüne kadar göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edip yeni görevinde başarılar diledi. Burada sağlık alanındaki eksiklikleri sağlık çalışanları, sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarıyla birlikte gidereceklerini belirten Dr.Kolomuç, "Yöre halkı hizmetin en iyisine layıktır. Yaptığımız hizmetleri vatandaşa hissettirmek zorundayız. Vatandaşlara en iyi hizmeti nasıl götüreceğimizin hesaplarını yapacağız. Bu planlama yapıldığı takdirde aşamayacağımız engel kalmayacaktır. Sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Yürütülmekte olan çalışmaların aksaksız bir şekilde devam ettireceğiz''diye konuştu.

Yorum Ekle