SON DAKİKA

Kobanê'de ilk market açıldı

Harabeye dönen Kobanê kent merkezi, temkinli açıklamalara rağmen binlerce yurttaşın dönmesi ile ilk marketine kavuştu. 04 Mart, 2015 08:18 Güncelleme: 04 Mart, 2015 08:18 Kobanê'de ilk market açıldı

DAİŞ çetelerinin saldırıları ile büyük bir yıkımın yaşandığı Kobanê kent merkezi'ne, tüm temkinli açıklamalara rağmen binlerce insan döndü.

Kentte gözle görülür hareketliliğin yaşanırken, binlerce Kobanêli, yaşanan DAİŞ saldırısında az zarar görmüş dükkan ve evlerini temizleyerek ara verdikleri Kobanê'deki yaşamı tekrardan yeşertmeye için çaba gösteriyor.

Halep Yolu üzerinde bulunan marketini yeniden açan Firaz Kasım isimli yurttaş da yurduna dönerek yeniden topraklarında yaşamanın heyecanı içinde. Yurttaşlar, Kasım'ın yeniden açtığı markette temel ihtiyaç malzemelerini bulmaya çalışırken, markette bulunan eşyalar ise 15 Eylül tarihinde başlayan DAİŞ saldırısının öncesinde bulunan eşyalardan ibaret.

m1-015.jpg

'Marketin çalışması için insani koridor şart'

Döndüğü Kobanê'deki marketinde bulunan temizlik ürünlerinden, gıda malzemelerine kadar tüm eşyaları, yıkıntıların arasından çıkararak temizleyen ve yeniden marketinin raflarına yerleştiren Firaz Kasım, satışlara başladı. Kobanêlilerin isteği üzerine marketi açtığını belirten Kasım, "Geri dönen yurttaşların temel ihtiyaç malzemelerine olan ihtiyaçlarını dile getirmesi üzerine, birazda yurttaşların isteğiyle marketi tekrardan açtım" dedi.

Markette bulunan tüm eşyaların 15 Eylül'de başlayan DAİŞ saldırısından önceki döneme ait olduğunu belirten Firaz Kasım, "Yurttaşlar, yaşamsal ihtiyaçlarını bulabilmek umuduyla marketin açılmasına seviniyorlar, ancak markette bulunan eşyalar kısıtlı durumda. Kentin üç tarafı DAİŞ tarafından kapatılmış. Yurttaşların mağdur kalmaması, yaşamsal ihtiyaçlarının giderilebilmesi için bir insani koridorun açılması gerekir" şeklinde konuştu.

m2-012.jpg

NURİ AKMAN - DİHA

 

Yorum Ekle