SON DAKİKA

Kim Bu Müdür?...

16 Ekim, 2011 16:03 Güncelleme: 16 Ekim, 2011 16:03 Kim Bu Müdür?...

İki hafta önce arkadaşlar ile Ağrı'nın  içinde bulunduğu Soysal ,Ekonomik ve en önemlisi Eğitim sorunları hakkında münazara yapıyorduk . Eğitim sektörü içinde yer alan bir arkadaş Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünde keyfi işlemlerin yapıldığı hakkında bana dert yandı bende Araştırmacı bir Gazeteci olduğum için  yazımın ilkini Milli Eğitim Müdürü hakkında ele aldım   yazımın ikinci kısmını keyfi işlemler yapan  çalışma  saatleri  içinde sadece  birkaç   saat  odasında kalan kendi özel işleri hal eden Şube Müdürü Yakup TURAN ile ilgili  yazımı kaleme alıyorum.

Sözüm sana bay Yakup TURAN  hakkınızda ortaya atılan birden fazla iddia var tek tek onları    şimdi irdeleyeceğim .ilk olarak kısa sürede nasıl olurdu dört beş okul değiştirebiliyorsunuz?

İlk olarak Tezeren İlköğretim  Okulu Müdür Yardımcılığı ,kısa bir süre sonra sonra Ağrı Dağı Anadolu lisesinde Müdür Baş Yardımcısı oluyorsunuz .Daha sonra Anadolu Öğretmen lisesinde kurucu bir müdür oluyorsunuz.Kısa bir süre sonra  ise İmam Hatip lisesi kadrolu Müdürü iken nasıl olurda, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesi altında vekaleten Şube Müdürü oluyorsunuz?

sizce kısa sürede nasıl olurda bu kadar okulda görev yapabiliyorsunuz?  çeşitli söylentiler dönüyor okul değiştirmeniz hakkında!...

Bir iddia ise Şube Müdürü iken ,Tezeren ilköğretim okulunda Müdür konumunda bulunmanız ve o dönemin Milli Eğitim Müdüründe yol  parası talep  ettiğiniz ve Müdür tarafında usulsüz olduğu için kabul edilmediğidir.

Şube Müdürlüğü yaptığınız dönemde  Spor ve İzcilik şubesinin hesabında para alıpta, Şube Müdürleri ve personeller ile keyfi şekilde piknikler düzenlediniz mi?

Bay Yakup TURAN birkaç okul gezip sizinle ilgili Öğretmen arkadaşlar ile konuşma fırsatım oldu. Öğretmen arkadaşların çoğu sizin görevinizi layıkıyla yerine getirmediğiniz ve odanızın çalışma saatleri için de sadece üç dört saat açık kaldığını söylediler.

Sizden imza alabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar.Lütfen vekaleten baktığınız işi layıkıyla yapın! zaten Ağrı her yönden geri kalmış. siz bir Ağrılı olarak duyarlı olmanız gerekirken canla başla çalışma yapmanız gerekirken keyfi şekilde çalışıyorsunuz.

Konuşmalarımız devam ederken Eğitimci arkadaş bir iddia daha ortaya attı Ağrıya tayini çıkan bir Başefendinin Hanımına okul beğendirmeye çalışmanız .

Hanımefendinin sözleşmeli olarak tayini Kadir Has İlköğretim okuluna çıkar siz Baş efendi ile iyi sohbetler kurmak için Hanımefendinin çakılı kalması gerekirken okulda sırasıyla İbrahim Çecen ilköğretim okuluna,daha sonra  kız meslek lisesine daha sonrada Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesi altında olan AR GE' ye atıyorsunuz siz bunları yaparken halkı sessiz ve sakin ve bilgisiz mi ?

Sayın Yakup TURAN  Şube Müdürü iken aynı zamanda Tezeren İlköğretim okulunda çalışıyor durumda görünüyordunuz ve haftalık 18 saat ek ders almanız gerekirken üç yıl boyunca haftalık 30 saat ek ders aldığınız konuşuluyor.Bu da üç yılda yaklaşık 3500 saat çalışmadan elde edilen haksız  gelir ediyor.Zaten bu söyletiğim birkaç yıl önce ulusal bir gazetenin köşe yazarı da yazmıştı .Yazık be Ağrı ne halde eğitim sektörü bile böyle işliyorsa…sende hangi halkla bu kadar okul değiştirebiliyorsunuz bir öğretmen arkadaşın işi yapmak için bir rütbelinin yakını veya akrabası olması mı gerekiyor bay Yakup TURAN?…

Hakkınızda ortaya atılan bir diğer iddia ise ücretli öğretmenlik atamalarını keyfi bir şekilde yapmanız .

Eğer üçretli Öğretmenliğe başvuran kişi yakın dostlardan birinin AKRABASI  ise hemen atamasını merkeze yapıyorsunuz.Hem de branşında boş okul yoksa farklı bir branşla  atıyorsunuz (ama tanıdığınız kişiyi) veya üniformalı birinin yakını ise hatır olsun diye hemen malum şahısa bir okul buluyorsunuz.Hakkınızda ortaya atılan daha büyük iddialar var.Diğer yazılarda hakkınızda ortaya atılan iddiaları irdeleyeceğim bay YAKUP  TURAN.

Son  bir not düşmek isterim lütfen iki kadroyu birden işgal etmeyin ya İmam hatip Lisesindeki Müdürlük görevinizden ayrılın.Yada Şube Müdürlüğü görevinden emin olun ki siz bu görevden ayrıldıktan sonra işi layıkıyla yapacak biri çıkar ….

Yorum Ekle