SON DAKİKA

KAHVEHANELERDEKİ KİTAPLIKLAR GİT GİDE İLGİ ÇEKİYOR

01 Haziran, 2012 02:56 Güncelleme: 01 Haziran, 2012 02:56 KAHVEHANELERDEKİ KİTAPLIKLAR GİT GİDE İLGİ ÇEKİYOR

Tutak ilçesinde kahvehanelere konan kitaplıklar halk tarafından ilgi çekiyor.

 

Tutak'ta etraftaki kahvehanelerin ve çay ocaklarında bulunan kitaplıklar halk tarafından benimsendi. Bu projeye imza atan Tutak Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri asıl amaçlarının kahvelerde boşa oturan insanların yerine en azından kitaplara ve dergilere yakınlaştırabilmek olduğunu, bir nebzede olsa okumalarını sağlamaya çalıştıklarını söylediler. Eskiden olduğu gibi kahvehaneleri tekrar asıl hüviyeti olan halkın bilimsel faaliyetlerin bulunduğu, sohbet ettiği, kitapların ve dergilerin paylaşıldığı yerlere dönüştürmek ve insanları okey taşlarından, kağıtlardan kurtarmak olduğunu dile getirdiler. Okulların sadece öğrencilere karşı sorumlu olmadıklarını bulundukları bölgelere de hizmet etmeleri gerektiklerini dile getiren okul müdürü Mehmet KARTAL, biz okul olarak proje ekibimizle ne tür bir çalışma yapabiliriz diye oturduk ve bu projenin altına imza attık. Ben buradan bu projede emeği geçenMüdür YardımcılarımızBülent KUTLUAY'a, Bahattin KALAYCI' ya, Kemal CEVİZLİLER'e, Edebiyat öğretmenimiz Ali SÖYLER, ve Rehber Öğretmenimiz Mustafa ARSLAN'aböyle güzel bir projeye imza attıkları için teşekkürü bir borç biliyorum diye söyledi.

Sözlerine şöyle devam eden Mehmet KARTAL; amacımız ne yaptığını bilmemek değil ne yapacağını bilmektir, Tutak Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak amacımız; kendimize koyduğumuz hedefleri zamanla yakalayıp, bunları hayata geçirip çevremize, öğrencilerimize ve milletimize olan sorumluluk vazifemizi yerine getirebilmektir diye söyledi.

Ayrıca yardımlarını hiç esirgemeyen maddi ve manevi yönden destekte bulunan Tutak Kaymakamı Sayın Murat BEŞİKCİ'ye çok teşekkür ettiğini dile getirdi. Kendisiyle beraberde ara ara kahvehaneleri gezdiklerini ve burada halkla beraber kitap okuyup çay içtiklerini söyledi.

Yorum Ekle