SON DAKİKA

İstiklal Marşı'nın Kabulunun 97. yılı

İstiklal Marşı'nın kabulu'nun 97. yılı tüm yurtta olduğu gibi Ağrı'nın Patnos ilçesinde'de kutlandı. 12 Mart, 2018 08:57 Güncelleme: 12 Mart, 2018 08:57 İstiklal Marşı'nın Kabulunun 97. yılı

stiklal Marşı'nın kabulu'nun 97. yılı tüm yurtta olduğu gibi Ağrı'nın Patnos ilçesinde'de kutlandı.

Patnos Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Kültür merkezinde Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri'nin hazırlamış olduğu “İstiklal Marşı Bizim Marşımız'dır” adlı program ile kutlandı.

Saygı duruşu,İŞstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuışma ile devam edidi.

Okul Müdürü Akın Akbay,İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için,öncelikle Mehmet Akif Ersoy'u çok iyi bilmek gerekir.Milli mücadele ruhunu üst seviyede tanımak ve bu ruhu hakkı ile hissetmek şarttır.İstiklal Savaşı kuşku yok ki Türk ulusunun ölüm kalım harbi olmuştur.Böyle zamanlarda uluslar kendilerini var eden ve ayakta tutan esas değerlerin farkına varırlar.Vatan,ulus,hürriyet gibi değerlerin kıymeti,milletlerin zorlu süreçlerden geçtiği savaş zamanlarında bir kez daha anlaşılır.

Çanakkale savaşını “Çanakkale şehitlerine ” şiiri ile anlatan, anlatmakla da kalmayıp adeta destanlaştıran Akif, topyekûn milli mücadelenin yaşandığı Kurtuluş Savaşını da istiklal marşımızda anlatmıştır. Bu marşı Türk ordusuna ithafen yazmış, Türk milletine de armağan etmiştir. İstiklal Marşı milletimizi, Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını mükemmel bir şekilde anlatan bir destan hüviyetindedir.”

Sırasıyla,İstiklal Marşı'nın kabulü slayt gösterisi,İstikal Marşımızın kabulü adlı şiir,Milli Şair Mehmet Akif Ersoy slayt gösterisi,İstiklal Marşı nasıl yazıldı adlı tiyatro,Bayrağımız adlı şiir,Ya İstiklal Ya ölüm adlı oratoryo gösterisi,İstiklal Marşı dinlerken adlı şiir,Bir gazinin verdiği ders adlı tiyatro,İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'a cevap adlı oratoryo ile devam edildi.

Daha sonra Doğansu kız yatılı bölge okulu öğretmeni Ahmet Çekinmez,Cengi Topel İlkokulundan Ezgi Çekinmez ve Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Rojda Burhaver tarafından Zeybek gösterisi büyük alkış aldı.

Program, görevli öğrencilerin Türk Bayrağı figürlü final gösterisi ile sona erdi.

Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Kültür merkezinde yapılan programa Patnos Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Tutak Kaymakamı İsa Can Erat,Milli Eğitim Müdürü Talay Toy,Emniyet Müdürü Zafer Akpınar,3. Jandarma Alay Komutanı Albay Abdullah Önal,İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Durgut ,Milli Eğitim Şube müdürleri kamu kurum amir ve çalışanları,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Yorum Ekle