SON DAKİKA

İşte play-off sisteminin detayları!

24 Ağustos, 2011 11:44 Güncelleme: 24 Ağustos, 2011 11:44 İşte play-off sisteminin detayları!

Türk futbol sistemi tamamen değişiyor. Play-off sistemi, Kulüpler Birliği'nden de geçer not aldı ve uygulanması kesinleşti. Dün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile kulüp temsilcileri, TFF'nin İstinye'deki Merkezi'nde bir araya geldiler. Toplantı sonrasında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği adına açıklama yaptı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, play-off sisteminin bu sezondan itibaren uygulanacağını söyledi. Peki futbolda devrim yaratacak bu sistem, beraberinde neleri getiriyor?

"HEDEFİMİZ FUTBOLU CANLANDIRMAK"

Toplantı sonrası açıklama yapan Demirören, play-off'un bu sezon deneme amaçlı olacağını belirtti ve ekledi:

"Federasyondan bunu talep ettik. Artılarını, eksiklerini göreceğiz. Ona göre sezon sonunda bir değerlendirme yapacağız. Bilindiği gibi 3 puanlı sistem ilk önce İngiltere ve İsveç'te denenmişti. Sonra bütün dünyaya yayıldı. Hedefimiz yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmak, canlandırmak. Kişiler geçicidir ama kulüpler kalıcıdır."

Demirören, olayın hukuki yönü için de "Ben o tarafını bilemem. Bu sistem Kulüpler Birliği tarafından kabul edilmiştir" açıklamasını yaptı.

"SİSTEM TUTMAZSA ESKİSİNE DÖNERİZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda play-off sisteminin uygulanacağını açıkladı. Aydınlar'ın açıklaması şöyle:

"Önümüzdeki dönemle ilgili maçların yayınları konusunda Digitürk ile mutabakata varıldı. Kulüpler Birliği Vakfı adına Demirören başkanın açıklaması oldu. Daha önce bahsettiğimiz play-off sistemi ligde geçerli olacak. Deneyeceğiz, eksik tarafları varsa gidermeye çalışacağız, olumsuz taraflarını düzeltmeye çalışacağız. Belki de önümüzdeki sene, 1 sene denedikten sonra vazgeçebiliriz."

Bu arada Aydınlar bugün 12:30'da Tarabya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.

YENİ SİSTEM NELER GETİRİYOR?

İlk 4'e giren takımlar çift devreli lig usulü ile kendi aralarında 6 maç daha yapacak. Takımlar, ligde topladıkları puanların yarısı ile play-off'a katılacak. İlk 2 sırayı alan takımlar Şampiyonlar Ligi'ne, 3. olan takım UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak. 4. olan takım ise bir alt play-off grubunun lideri ile karşılaşacak.

5, 6, 7 ve 8. sırayı alan takımlar Avrupa Kupaları için play-off maçları oynayacak. İlk sırayı alan takım, ilk grubun 4.'sü ile maç yapacak. Kazanan takım, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

KÜME DÜŞME NASIL OLACAK?

Ligde son 4 takım da kümede kalmak için play-off oynayacak. Son 3 takım küme düşecek.

9 HAFTA ÇARŞAMBA GÜNLERİ OYNANACAK

9 haftanın maçları çarşamba günü oynanacak. 25 hafta ise hafta sonları yapılacak.

TÜKİYE KUPASI ELEME SİSTEMİ

Türkiye Kupası tek maç eleminasyon sistemine dönecek. Şampiyon takım, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.

NORMAL SEZON 1 NİSAN'DA BİTECEK

Spor Toto Süper Lig'de 34 haftalık normal sezon 1 Nisan tarihinde, play-off'lar ise 20 Mayıs tarihinde bitecek.

Yorum Ekle