SON DAKİKA

İSTANBUL AĞRI DERNEKLER FEDERASYONU TAPUSUNA KAVUŞTU

İSTANBUL AĞRI DERNEKLER FEDERASYONU TAPUSUNA KAVUŞTU 31 Ekim, 2017 01:19 Güncelleme: 31 Ekim, 2017 01:19 İSTANBUL AĞRI DERNEKLER FEDERASYONU TAPUSUNA KAVUŞTU

İSTANBUL AĞRI DERNEKLER FEDERASYONU TAPUSUNA KAVUŞTU

BAŞKANI: NESİM ASLAN

 

1952 Ağrı Merkez kavacık köyü doğumlu Nesim ASLAN, emekli kamu görevlisidir. 2006 yılında Federasyonumuzun kuruluşundan bu yana Federasyon yönetimi kurulumunda görev yapmaktadır. 2015 den beri, federasyon başkanlığı yapmaktadır.

FEDERASYON HAKKINDA

Federasyonumuz 2006 yılında 5 kurucu derneğin bir araya gelmesi ile kurucu derneklerimiz (Ümraniye Ağrı, Gaziosmanpaşa Ağrı, Sultanbeyli Ağrı, Kocataşköy Derneği, Sancaktepe Ağrı Derneği) bir araya gelmesi ile kuruldu o zamanlar beş derneğimiz vardı. İstanbulda Şu anda elli beş civarında Ağrı derneklerimiz vardır.

FEDERASYONUN İLK KURUCU BAŞKANI KİMDİ?

İlk federasyon kurucu başkanı Rıza DEMİR, daha sonra genel kuruldan Hikmet ÖZTÜRK, iki yıl başkanlık yaptı. Hikmet ÖZTÜRK rahatsızlıktan dolayı bıraktı, bir yıl Orhan BAYDAR federasyon başkanlığımızı yaptı. 2009 dan 2015 e kadar avukat Mehmet BAYRAM federasyon başkanlığı yaptı.

FEDERASYONUN FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Federasyon ilk kurulduğu dönemlerde Ağrı'nın kurtuluşu ilgili Anadolu yakasına Haldun ALAKAŞ kapalı spor salonda tüm ağrılılar bir araya geldi. Feshane'de 2008 yılında tüm Ağrı valisi, Ağrı belediye başkanı, Ağrı milletvekilleri katılımı ile görkemli bir Ağrı gecesi yapıldı. Bir dönem yüz tane öğrenciye burs verildi.

FEDERASYONUN MÜLKÜNE KAVUŞMASI

Mehmet Bayram başkanlığında kurulan yönetim kurulu, derneklerle birlikte Ağrımızda federasyon mülkü alınması kararı verildi. Şu anda mülkü Ağrı Dernekler Federasyonu olan vatan caddesindeki yeri Ağrılılara alındı. Bu mülkün alımında başta federasyon başkanı Mehmet BAYRAM, başkan yardımcısı Nimetullah KAYA, Hasan Turan, Orhan Kösem, Osman Dinçer'in büyük katkılarıyla mülk alımında büyük emekleri olmuştur.  Bu mülk alımı ile ilgili dört yıl çalışmalar yapıldı. 2017 de tapu yönetimde bir arkadaş üzerindeydi, 2017 de mülk ağrı federasyon adına tescil edildi.

Derneklerimizde üye olsun olmasın, tüm etkinliklerimize tüm dernekler davet edilmekte, federasyona üye olsun olmasın, herhangi bir farklılık yapılmamaktadır. Derneklerimizde iki ayda bir, bir araya gelinerek çeşitli konularda istişarelerde bulunmaktayız.

 

AĞRILI HEMŞERİLERİMİZE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Biz Ağrı Dernekler federasyonu olarak Ağrı'lı hemşerilerimize derneklerimize maddi olmasa da manevi yönde desteklemelerini istiyoruz. Büyük metropollerde, dernekçiliğin önemi çok büyüktür. Bizlerde öbür iller gibi derneklerimize sahip çıkmamız gerekiyor, federasyon çatısı altında şu anda faaliyet gösteren derneklerimizin herhangi tavsiyelerle özellikle önemli çalışmalar yapılıyor.

Tüm Ağrı'lı hemşerilerimiz ile ilgili derneklerimizi daha ileri götürmek için, derneklerimizle birlikte çalışmamız gerekmektedir.

Haber Muhammet Karasu

 

Yorum Ekle