SON DAKİKA

İŞ İNSANI HASAN ÖZTÜRK DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

10 Eylül, 2022 14:14 Güncelleme: 10 Eylül, 2022 14:14 İŞ İNSANI HASAN ÖZTÜRK DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Doğubayazıt'lı İş İnsanı Hasan Öztürk Gazetemize yapmış olduğu Açıklamada Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu belirtti. Yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi. 

Doğubayazıt’ımıza Değer Katmış Esnaf ve Tüccar Dostlarım,

Bu sene Ekim ayı içinde yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimleri için başkan adayı olduğumu sizlere duyurmak isterim.

Odamızın tüm mensuplarıyla birlikte güçlenen; ticarette, ekonomide, sosyal ve kültürel hayatta farklılık yaratan, etik değerlere olan bağlılığını asla kaybetmeyen, yetkin ve çözüm odaklı yönetimiyle vatandaş ve esnaflarımıza sürdürülebilir hizmetler sunacağız.

Doğubayazıt’ın ve Doğubayazıtlı iş insanlarımızın mevcut ticaret hacimlerini artırmanın yanı sıra girişimcilik faaliyetlerini de destekleyerek, Doğubayazıt’ı cazibe merkezi haline getirme çabasında olacağız.

“GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM ŞART” sloganıyla yola çıkarak Doğubayazıt’ımızın değişim ve gelişimine öncülük edeceğimiz; Ekibimizle Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini devir aldığımızda yapılacak olan çalışmalardan bahsetmek gerekirse şunlara değinebiliriz:

• Stratejik konumumuzdan faydalanacağız.

Doğubayazıt’ın ticari potansiyelini ortaya çıkarabilmek için İran ve Türkiye arasında ticari köprüler kurarak ihmal edilmiş ticaret hacmini hep birlikte büyüteceğiz.

• “Gürbulak” - Türkiye’nin 2. En büyük sınır kapısı

Gürbulak ile birlikte Doğubayazıt’ın eski ihtişamını geri kazanacağı, zenginleşeceği, ticaret ve turizm merkezi haline geleceği çalışmalar yapacağız. Gürbulak Sınırı Kapısı’ndan ortalama aylık 20.000 tır geçişi gerçekleşmektedir. Bu kadar geçişin yaşandığı bu bölgeyi daha modern tesisler ve yollar ile şehrimizle bütünleştireceğiz. Böylece şehrimizin gelişimine katkı sağlayacağız. Gerçekleştireceğimiz projelerle Doğubayazıt’ı turizm ve ticari faaliyetler açısından da cazibe merkezi haline getireceğiz. Doğubayazıt ve İran arasında karşılıklı olarak günübirlik turistik ziyaretler için gerekli görüşmeleri yaparak sonuca bağlayacağız. Vatandaşlarımızın turizm amaçlı seyahatlerinde de kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz.

. Odamızda şuana kadar verilmesi gereken fakat verilmeyen aşağıdaki vb. hizmet ve belgeler ticaret odası bünyesinde tamamlanacaktır.

( İhracat veya transit) Yükün yüklendiği ülke ile (ithalat) varış ülkesi arasında yük taşıyan TIR'ların kullandığı geçiş için Dozvola belgesi.

Karayolu taşımacılığında sıklıkla kullanılan tırlar için daha güvenli seyahat etmek ve tırların gümrük geçişlerinde daha az evrak işi ile uğraşmaları için Tır karnesi

K1 Belgesi: Yurtiçi sınırlarında ticari eşya taşımacılığı yapan firmalara verilir. K2 Belgesi: Hususi taşımacılık yapan kişi ya da firmalara verilir. K3 Belgesi: Ticari olarak taşıma eşyası nakliyatı yapan firma ya da kişilere verilmektedir, tekrardan bu belgelerin odamıza geri alınması önem arz etmektedir.

• Orta Asya ve Avrupa arasındaki köprü “DOĞUBAYAZIT”

Şehrimiz İpek Yolu üzerinde bulunmaktadır. Bundan dolayı sahip olduğu ticari potansiyelini ortaya çıkarmak için; İranlı iş insanları ve Ticaret Odamızın kıymetli mensupları ile birlikte yeni iş imkânları oluşturulması için projeler üzerinde çalışılacaktır. Yapılacak olan çalışmalar esnaflarımızı eski hareketli ticaretlerine kavuşturacaktır.

• Diplomaside de söz sahibi olacağız.

Ülkeler düzeyinde ve bakanlıkların da dâhil olduğu İran – Türkiye ticari toplantılarında söz sahibi olmak için gerekli görüşmeleri yaparak ticari faaliyetlerin gelişmesinde öncülük etmek amacıyla çalışacağız.

• Organize Sanayi Bölgesi’nin öneminin farkındayız.

Şehrimize Organize Sanayi Bölgesini katarak daha kapsamlı ve verimli bir bölge olacak şekilde dizayn edeceğiz.

• Yeni kurulacak olan fabrikalarla göç ve işsizlik sorununu çözeceğiz.

Sınır şehri olmamızın avantajını da kullanarak temin edilecek olan hammaddenin yeni yatırımlarla kurulacak olan fabrikalarda işlenmesi ve ticari hareketliliğe katkı sağlaması için Ticaret Odası olarak öncülük edeceğiz.

• Ticari kredilerde de esnafımızın yanındayız.

Esnaflarımızın ve girişimci gençlerimizin önünü açmak adına bankalarla yapılacak olan uygun kredi protokollerinden faydalanılmasını sağlayacağız.

• Sosyal Sorumluluklar da varlığımızı göstereceğiz.

Doğubayazıt Ticaret Odası olarak iş insanlarımızın da desteği ile düzenli yardımlarla ve projelerle sosyal sorumluluk alanında da varlığımızı göstereceğiz. Her ilde yapılan TOBB okul projeleriyle Doğubayazıt’ımıza bir okul yapılması için mücadele edeceğiz.

• Esnafımızın derdiyle dertleneceğiz, her zaman esnafın yanında yer alacağız.

Meslek Komitelerimizle yapılacak olan periyodik toplantılarda sektörlerine dair sorunlar için çözüm önerileri paylaşacağız.

•“Ben değil biz mantığıyla” zor zamanında esnafımıza aile olduğumuzu hatırlatacağız.

Karşılaşabilecekleri herhangi bir olumsuz durumda ihtiyaç duyulacak olan hukuk danışmanlığı hizmetinde de oda yönetimi olarak esnafımızın yanında olacağız.

• Sosyal yardımlaşmada da elimizi taşın altına koyacağız.

Öncelikle şehrimizin gençleri olmak üzere, herhangi bir sebepten dolayı ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocuklarına eğitim bursu verilecektir. Ayrıca her sene okul açılış sezonunda ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapılacaktır.

• Yeni bir Ticaret ve Sanayi Odası binasını Doğubayazıtlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

Doğubayazıt halkıyla el ele verip şehrimize yakışır bir Ticaret Odası binası inşaatını başlatacağız. Esnaflarımızın misafirlerini ağırlayabileceği misafirhanelerle, toplantı salonları, kaliteli zaman geçirebilecekleri restoranlarla, sosyal tesislerle ve çeşitli kültürel faaliyetlerle bu yapıyı maksimum fayda mantığına göre kullanacağız. Ayrıca başta genç girişimcilerimiz olmak üzere üyelerimize büro ve ofis imkanı sunacağız.

Sürekli gelişen yönetim anlayışıyla görev süremiz boyunca projelerimize devam edeceğimizi, vaatlerimizi gerçekleştirmek için mücadele edeceğimizi Doğubayazıt halkı ve Bütün iş insanlarına duyurmak isterim…

Tüm aday olan kardeşlerime başarılar diler Seçimlerin Doğubayazıt’ımız için hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla.

Hasan ÖZTÜRK


Yorum Ekle