İLHAN´DAN BAKAN KAYA´YA DOĞUBAYAZIT İÇİN ÖNERİLERİ
Döneminde bir çok başarı işlerin gerçekleşmesinde imzası olan eski il genel meclis üyesi Abdullah İlhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya. Doğubayazıt'ın geleceğine yönelik çok önemli sekiz adet öneride bulundu.
AİLE VE SOSYALA POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL KAYA'YA BDULLAH İLHAN´IN SUNDUĞU ÖNERİLER:
1- Eski Hastane, Ptt, Sağlık Ocağı ve Emniyet müdürlüğünün yeri Recep Tayyip Erdoğan adıyla bir aile parkına çevirilebilir.
2- Zor Osman Paşa (Murat Barajı) projesi ile ilçeye bağlı 55 köy ve Diyadin´e bağlı 15 köy sulama projesinden faydalanabilir.
3- Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz İran ile Türkiye arasında Gümrük Serbest Sanayi Bölgesi anlaşması var. İran kendi sınırları içinde bu anlaşmayı hayata geçirdi. İlçemiz hala bekleme durumundadır bunun için çözüm yolu bulunabilir.
4- Yüksek Okul statüsünde olan üniversitemiz ideal tercih edilen ihtisas bölümlerinin bulunmamasınan dolayı öğrenciler burada okumaya gelmiyorlar. ve Hükümet yetkililerinin bu okulun Üniversite yapılması için beyanları vardır.
5- Üniversitemizin hayata geçmesi halinde Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
6- 15 Temmuz hain darbe girişiminde İlçemizde bulunan 1. Mknz. Piyade Tugayında da bir kalkışma gerçekleşti. Başbakanımızın yaptığı açıklamada Askeri üstlerin hangisinde kalkışma yaşandıysa bu askeri yerlerin kamu ihtiyacı olan yerlere dönüştürülmesi ile ilgili açıklamaları vardır. bu konuyla ilgili gerekenin yapılması lazım.(yurt, okul, sağlık ocakları vs bir kısmını üniversiteye tahsis edilmesi gibi ilçemize esetetik kazandıracaktır)
7- Başbakanımızın Ağrı´yı ziyaretinde yaptığı açıklamada Ağrı Erzurum arasının demir yolu ulaşımının yapılması ile ilgili açıklamaları vardır bu konu hakkında halkımızın beklentisi bulunmaktadır.
8- İlçemiz ile Diyadin arası 40 km. gibi kısa bir mesafe vardır. İlçemizde yapılacak detaylı bir sondaj çalışmasında sıcak suyun burdanda çıkacağına inancımız vardır.
İlçemiz Doğubayazıt sorunları ve arz taleplerini siz Sayın Aile Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya´ya gazeteniz aracılığıyla bildiriyorum saygıdeğer eşraflarımızdan Haci İbrahim Köroğlunun evladı, Ahmedi Hani´nin torunusunuz nasıl ki bayan halinizle Hollanda Devletine kafa tutmuş silahların gölgesinde elçilik binasına girmeye çalıştıysanız bu beklentilerimizi sizden umutla bekliyoruz açıkçası siz Hollanda krizi ile başlayan süreçte referandumun seyrini değiştirdiniz galibiyeti elde etmişsiniz Türkiye yönetim sistemini Başkanlık sistemine çeviren aktörlerden birisiniz. Türkiyenin kaderine vesile olan medari iftarımızsınız bu yukarıdaki taleplerin yerine gelmesi çok basit görülmektedir belki bir telefonunuzla çözülecek ve maliyeti az işlerdir zaten hükümetimizinde sözleri ve vaatleridir.