SON DAKİKA

II. Kodlama Şenliği Düzenlendi

İlimizde Kodlama eğitimi alan öğrenciler çalışmalarını Ağrı Valiliği olarak bu yıl ikincisini düzenlediği Kodlama Şenliğinde sergileme fırsatı buldu. Her geçen gün gelişmeye devam eden Kod/ Ağrı projesi ile ilimizin geleceği kodlanmaya devam ediyor. 14 Haziran, 2019 03:03 Güncelleme: 14 Haziran, 2019 03:03 II. Kodlama Şenliği Düzenlendi

II. Kodlama Şenliği Düzenlendi

 

İlimizde Kodlama eğitimi alan öğrenciler çalışmalarını Ağrı Valiliği olarak bu yıl ikincisini düzenlediği Kodlama Şenliğinde sergileme fırsatı buldu. Her geçen gün gelişmeye devam eden Kod/ Ağrı projesi ile ilimizin geleceği kodlanmaya devam ediyor.

Vali Süleyman Elban'ın , 2017-2018 eğitim öğretim yılında 4 okulda 40 bilgisayar ile başlatmış olduğu Kod/Ağrı Projesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 200 bilişim sınıfı ve 1300 bilgisayara ulaşmıştır.

Bu yıl ikincisi düzenlen kodlama şenliğine Ağrı Merkez ve  ilimize bağlı 7 İlçemizden yazılım ve robotik kodlama kategorilerinde toplam 480 proje katılım sağlamıştır. Öğrencilerimiz aylarca süren çalışmalarını sergilediği şenlik birbirinden güzel çalışmalar ile renkli görüntülere sahne oldu.

Kodlama Şenliği'nde konuşan Vali Elban,'' 2017 Kasım ayında ilk kodlama eğitimini başlattığımızda doğrusu hedefimiz yüksekti ama buralara bu kadar zaman içerisinde gelmeyi biz de çok beklemiyorduk. Yıl içerisinde birkaç bin öğrenci ile bu işi yürütür, yıl sonunda da dört bin veya beş bin rakamıyla eğitim alan öğrenci sayısını tamamlarız diye düşünüyorduk. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılını 19.750 kodlama eğitimi alan öğrenci sayısı ile tamamladık. Bizim ön gördüğümüz sayının çok ama çok üstündeydi. Bugün itibariyle ilimiz genelinde kodlama, robotik ve tasarım eğitimi alan öğrenci sayısı 107.150'ye ulaşmıştır. 165.000 civarında zorunlu eğitim çağında öğrencilerimiz ilde eğitim almaktadır. Biz artık 2019-2020 eğitim öğretim yılında hedef olarak, sayısı 165.000 olan tüm öğrencilerimizi kodlama eğitimi ile buluşturmak istiyoruz'' dedi.

Ağrı'daki kodlama eğitiminin kalitesini ve düzeyini arttırmak için çalıştıklarını ifade eden Elban, “ Öğrenci sayısını bir taraftan arttırırken, öbür taraftan da sadece bilgisayar öğretmenlerimizle değil yavaş yavaş tüm öğretmenlerimizi de bu eğitim kapsamına alıyoruz. Bizim temel arzumuz, yazılım konusunda dünyada Hindistan nasıl söz sahibi ise biz de Ağrı olarak Türkiye'de yazılım konusunda söz sahibi olmak istiyoruz. Ülkemizin yazılımcılarını büyük çoğunluğunu bu ilde yetiştirmek istiyoruz. Düzenlediğimiz ikinci kodlama şenliğinin nice yıllara devam etmesini ve eğitim alan öğrenci sayısının sürekli artmasını , bu eğitime katılan kişilerin artık sadece zorunlu eğitim çağındaki öğrenciler değil, diğer kardeşlerimiz de bu eğitim ordusuna katılmasını temenni ediyorum. İlimize, ülkemize ve insanlığa büyük katkı sunacağını düşündüğüm bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. KodlAğrı projesine maddi manevi destek veren ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve Ağrılı dostlarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Vali Süleyman Elban, öğrencilerin çalışmalarını sergilediği stantları tek tek gezerek inceledi.

Bu yıl ilki düzenlenen 1.Ulusal KodlAğrı Robotik Kodlama Yarışması'nda birinci olan öğrencilere ödüllerini Valimiz Sayın Süleyman Elban takdim etti.

Kodlama Şenliğine Vali Süleyman Elban, Rektör Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

Yorum Ekle