SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde Üretilen Temizlik Ürünleri Piyasaya Sunuldu

26 Mart, 2023 06:20 Güncelleme: 26 Mart, 2023 06:20 Iğdır Üniversitesinde Üretilen Temizlik Ürünleri Piyasaya Sunuldu

Iğdır Üniversitesinde üretilen yüzey temizleyici, ultra çamaşır suyu, cam temizleyici ve WC-banyo temizleyici ürünleri satışa çıkarıldı.

Bölgesel kalkınmaya katkı sunmak adına daha önce lavanta yağı, çörekotu yağı, lavanta hidrosolü, gül suyu ve kekik yağı gibi birbirinden önemli ürünleri piyasaya sunan Iğdır Üniversitesi, son olarak dört farklı temizlik ürünü üretti.

Üniversitenin Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ALUM) üretilen yüzey temizleyici, ultra çamaşır suyu, cam temizleyici ve WC-banyo temizleyici satışa çıkarıldı.

Öğretim Görevlisi Musa Karadağ, ürünlerin Üniversite ve bölge ekonomisine önemli bir kazanç sağlayacağını vurguladı.

Ürünlerin üretimi için gerekli yasal yükümlülüklerin yerine getirildiğini belirten Öğr. Gör. Karadağ, “MSDS ve TDS belgelerini alarak gerekli yasal işlemleri tamamladık. Sürecin en başından sonuna kadar daima yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın ve Sanayicilerimizin Hizmetindeyiz”

Iğdır Üniversitesi’nin ihtisaslaşma alanındaki yetkinliğiyle daima bölge halkının yanında olduğuna dikkat çeken Karadağ, “Gerek ürün üretim prosesleri gerekse üretim formülasyonları ücretsiz olarak halkımızın ve bölgedeki sanayicilerimizin hizmetindedir. Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) olarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bölgemizdeki zengin bitki florasını bilinçli bir üreticilikle birleştirerek ekonomiye kazanım sağlamak ve bölge üreticilerine örnek olmak en önemli hedefimiz.” diye konuştu.

Yorum Ekle