SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde “Nüfus ve Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi” Kuruldu

Iğdır Üniversitesinde “Nüfus ve Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi” Kuruldu 20 Nisan, 2019 08:31 Güncelleme: 20 Nisan, 2019 08:31 Iğdır Üniversitesinde “Nüfus ve Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi” Kuruldu

Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından üniversitemiz rektörlüğü bünyesinde “Nüfus ve Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin” kurulması yönündeki teklif, 10/04/2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun bulundu.


Üniversitemizde Araştırma ve Uygulama Merkezi sayısı 18 yükseldi

Yeni kurulan “Nüfus ve Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi” ile birlikte üniversitemizdeki Araştırma ve Uygulama Merkezi sayısının 18'e yükseldiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademik birimler ve araştırma merkezlerinin sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalara hız verdiklerini dile getirdi.


Son olarak yeni açılan Araştırma ve Uygulama Merkezinin nüfus ve göç konusunda ilimiz ve bölgemiz açısından bilimsel çalışmalar yapacağını ifade eden Rektör Alma, üniversitemizin bu çalışmaların üniversitemiz, ilimiz ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.  Rektör Alma, “Merkezimizin amacı; Türkiye ve yurt dışında nüfus, nüfus yapısı, nüfus hareketleri, nüfus değişimi, göç, göçmenler, mülteciler, diğer hareketli gruplar ve bunlarla bağlantılı tüm bilimsel alanlara yönelik araştırmalar, incelemeler, değerlendirmeler, eğitim programları ve ilgili diğer çalışmaları yapmaktır. Üniversitemizdeki bu merkez, göç alanında çalışan bütün kurum ve kişilerin araştırma kapasitesini arttırmak ve kurumlar arası diyaloğu teşvik etmek amacıyla Türkiye ve yakın çevresi odaklı göç araştırmaları için benzersiz, kurumsallaşmış bir merkez olacaktır. ”dedi.

 

267a4376.jpg

Yorum Ekle