SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ortaklaşa “Gotik Sergisi” düzenlendi. 08 Mayıs, 2019 00:03 Güncelleme: 08 Mayıs, 2019 00:03 Iğdır Üniversitesinde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

Iğdır Üniversitesinde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ortaklaşa “Gotik Sergisi” düzenlendi. Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda açılışı gerçekleşen sergiye, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Elif Taner, bu yıl Metafor ve Popart sergileri ile birlikte 3'üncü olarak Gotik sergisi düzenlediklerini ifade etti.  Bu sergileri düzenleme amaçlarının öğrencilere vizyon kazandırmak olduğunu ifade eden Öğr. Gör.  Taner, Gotik sanatı hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Gotik sanatının Fransa'da ortaya çıktığı düşüncesi yaygındır. Ayrıca en uzun süre yaşadığı bölge de burasıdır. En kısa yaşadığı ülke ise İtalya'dır. Gotik öncesinde hâkim olan Roman sanatında olduğu gibi, Gotik sanatına yön veren kişiler de din adamı kökenlidir. Ancak yine de sanatın gelişmesine olanak tanıyan ortam, şehirli tüccarlar ve sanatkârların ağırlık kazandığı şehir ve kasaba kurumlarıdır.”

Taner'den sonra söz alan Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu da, Tuzluca MYO'nun her geçen gün daha da büyüdüğünü ve şu an 10 bölüm ve 11 programla eğitim verdiklerini kaydetti. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın kendilerine her konuda destek olduğunu ifade eden Koyuncu,  öğrenci sayılarının 368 olduğunu, bu sayının önümüzdeki yıl iki kat artarak 800'e yaklaşacağını ayrıca 21 olan akademik personel sayılarının da yakın zamanda yapılacak alımlarla 26'ya yükseleceğini ifade etti.

Rektör Alma “Etnografi Müzesi Kuracağız”

Serginin açılışında son olarak söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da,  böylesine önemli bir serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Alma, “Üniversite olarak Güzel Sanatlar konusunda çok önemli mesafe kat ettik. Üniversitemizin Uygulama Oteli zemin katına Iğdır'da resmi olarak ilk defa Etnografi Müzesi kuracağız. Iğdır'ın Küllük Köyü taraflarında devrik çağlardan kalan bir yer var burada kazı çalışmaları yapmak üzere başvuruda bulunduk. Geçen sene üniversitemizde bulunan Arkeoloji bölümü yüzde 85 oranında doluluğu olmadığı için kapandı ama bu yıl Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü açtık ve öğrenci alımı yapacağız. Arkeoloji bölümünün yüksek lisansını açıyoruz. Yüksek lisans sayımız 30, doktora sayımız 7 oldu. Yakında BESYO'da da doktora açacağız. Üniversite olarak her alanda çok hızlı bir şekilde gelişiyoruz. Ayrıca şu an Tuz Mağarasından gelen tuzlarla, tuz lambası yapıyoruz. SERKA ve İller Bankası desteği ile Tuz Terapi Merkezi Projemize yaklaşık 3 milyon TL destek aldık. Bu projemiz de inşallah yılsonuna kadar tamamlanacak. Üniversite olarak çok tecrübeli arkeologlarımızla Ani Harabelerinde kazı çalışması yapmak için müracaatta bulunduk. Arkeoloji bölümü için Rektörlük binamızda kütüphane oluşturduk. Ayrıca, Halı Kilim Atölyemizde bulunan tezgâhlarımızda ürettiğimiz halıları satıyoruz. Sanat alanında önemli çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gotik sergisinin açılışı yapıldı ve ziyaretçiler tarafından sergi gezildi. Gotik sergisindeki 28 eseri Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Recep Gülşen ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercan İnce değerlendirdi. Derece giren öğrencilere kitap hediye edildi.

Bu arada çocuk istismarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla programa katılan konuklar yakalarına 'Çocuğa Şiddetine Hayır' yazılı rozet taktılar.

Üniversitemizde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

Üniversitemizde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

 

Üniversitemizde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

 

Üniversitemizde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

Üniversitemizde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

Üniversitemizde “Gotik Sergisi” Düzenlendi

Yorum Ekle