SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde “Bilimde Farkındalık Günleri" Konulu Panel Düzenlendi

Iğdır Üniversitesinde “Bilimde Farkındalık Günleri" Konulu Panel Düzenlendi 22 Aralık, 2018 04:13 Güncelleme: 22 Aralık, 2018 04:13 Iğdır Üniversitesinde “Bilimde Farkındalık Günleri" Konulu Panel Düzenlendi


Üniversitede Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) tarafından Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda, “Bilimde Farkındalık Günleri" konulu panel düzenlendi.


Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Atakişi'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, konuşmacı olarak Patent Uzmanı Emine Gonca Kırmızı'nın yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.


Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Onur Atakişi, Evrensel Bilimde Türkiye'nin Rolü'nü anlatarak, yaşanan hızlı ve baş döndürücü süreçte ülkelerin geleceği şekillendirebilmesi için yeni kaynaklar bulması ve kaynakları planlı bir şekilde kullanması için bilim politikası geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Atakişi, Türkiye'de bilimselliğin arttırılmasına yönelik fikir ve önerileri anlattıktan sonra ülkemizde 206 üniversite olduğunu bu üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin yaptığı bilimsel makaleleri, ürettiği dergileri istatistiklerle anlattıktan sonra konuşmacı Patent Uzmanı Emine Gonca Kırmızı'ya sözü takdim etti.


Patentin önemi ve süreci hakkında bilgiler verildi


Panelde son olarak söz olan Patent Uzmanı Emine Gonca Kırmızı, sunumunda patent hakkında mutlaka bilinmesi gereken kavramlar ve süreçler, başvurunun nasıl ve nereye yapılacağı, buluş kıstaslarının neler olduğu, Türkiye ve yurtdışında başvuru süreçlerinin nasıl ilerlediği gibi patentle ilgili merak edilen önemli konulara yer verdi.


Patent Uzmanı Kırmızı'nın konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Soru cevap bölümünde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, daha önce toplamda 2 adet patent aldığını ifade ederek, Üniversitemizin yaptığı patent çalışmalarından bahsetti. Patent Uzmanı Gonca Kırmızı da Iğdır Üniversitesinin toplam 3 adet patenti olduğunu, şu an 1 adet patentinin yayında olduğunu kaydetti.


Panel, konuşmaların ardından Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından panelistlere teşekkür belgesinin verilmesiyle son buldu.

 

 


Yorum Ekle