SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde 55. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Kapsamında “Ayaklı Kütüphaneler” Konulu Konferans Düzenlendi

Iğdır Üniversitesinde 55. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Kapsamında “Ayaklı Kütüphaneler” Konulu Konferans Düzenlendi 29 Mart, 2019 04:03 Güncelleme: 29 Mart, 2019 04:03 Iğdır Üniversitesinde 55. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Kapsamında “Ayaklı Kütüphaneler” Konulu Konferans Düzenlendi

55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Amfi-3'de “Ayaklı Kütüphaneler” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Iğdır Üniversitesinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Konferansta söz alan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, özellikle Osmanlı Devleti'nin son yüzyılında öne çıkan bazı kitap kurtları ve ayaklı kütüphaneler hakkında bilgi verdi. Özellikle Ali Emiri, İsmail Saib Sencer ve İbnülemin Mahmul Kemal İnal ile ilgili anekdotları anlattı. Doç. Dr. Karavelioğlu, edindiği bilgi birikimini ve kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandığını da dinleyicilerle paylaştı. Öğrencilere Türk edebiyatının büyük simalarını, Özellikle Mehmet Akif'i, Necip Fazıl'ı, Cemil Meriç'i çok iyi okumaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Doç. Dr. Karavelioğlu konuşmasının devamında şu ifadelere de yer verdi: “Kitaplar arasında yaşayan insanların iki ömrü vardır. Bunlardan birincisi bildiğimiz dünya hayatıdır. İkincisi ise geriye bıraktıkları eserlerdir. Bu eserler okundukça, onlardan yararlanıldıkça onlar da yaşamaya devam ederler ve adeta kıyamete kadar ömür sürerler.”

Karavelioğlu'nun konuşmasının ardından Üniversitemiz Kütüphanesinden en çok ödünç kitap alan üç öğrencimize ödülleri verildi ve program sona erdi.

 

 

 

 


 

Yorum Ekle