SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi TÜBİTAK 2209-A Programında Bölgede Zirvede!

15 Nisan, 2023 14:09 Güncelleme: 15 Nisan, 2023 14:09  Iğdır Üniversitesi TÜBİTAK 2209-A Programında Bölgede Zirvede!

TÜBİTAK 2209-A Programı 2022/2 döneminde 31 projesi desteklenmeye layık görülen Iğdır Üniversitesi, akademisyen başına desteklenen proje sayısı baz alındığında bölge üniversiteleri arasında zirveyi kimseye bırakmadı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi hedefleyen programın 2022/2. Dönemine Iğdır Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan proje başvurularından 31 tanesi desteklenmeye hak kazandı.

Bu başarı ile Türkiye’deki 189 üniversite arasında 50’nci sırada yer alan Iğdır Üniversitesi, proje sayısı bakımından bölgede ise 2’nci üniversite olmayı başardı.

Iğdır Üniversitesi akademisyen başına düşen proje sayısı baz alındığında ise bölge üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı.

Rektör Alma: Gurur Verici Bir Tablo

Sonuçların açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesinin 2008 yılında kurulduğunu anımsatarak şu ifadeleri kullandı;

“Üniversitemiz kısa sürede çok önemli bir mesafe kat etti. Eğitim kalitemizi her geçen gün daha iyi noktalara taşırken bilimsel çalışmalar ve proje üretme hususunda da büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi özellikle TÜBİTAK’ın sunduğu imkânlardan faydalanmaları için teşvik ediyoruz. Nitekim çabalarımızın olumlu sonuçlar doğurduğunu TÜBİTAK  2209-A Programı 2022/2 döneminde bir kez daha gördük. Bizim için gurur verici bir tablo. Projesi kabul edilen öğrencilerimizi, onları proje hazırlama süreçlerinde destekleyen, projelerinde danışmanlık yapan öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum.”

Sürece katkılarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanı (BİDEB) Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş’a teşekkürlerini de sunan Rektör Alma, “Ayrıca bizleri yakından takip ederek daha iyiye ulaşma noktasında daima yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve YÖK üyelerimize de şükranlarımı iletiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.  

Yorumlar
A
Ahmet Çelik1 yıl önce

Çok değerli üniversite mensuplarımıza Cenab-ı Hak'tan çok çok başarılar niyaz ederiz.

Yorum Ekle