SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı 08 Mart, 2019 01:26 Güncelleme: 08 Mart, 2019 01:26 Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

 

8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanındığı önemli bir tarihtir. 1977'de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada farkındalık oluşturmak amacıyla 'Dünya Kadınlar Günü' kutlanmaktadır.  Ülkemizde ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.

Kadınlar gününün esas amacı kadınların haklarını anımsatmak ve onların yalnız olmadıklarının vurgusunu yapmaktır. Aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadını daima özverinin, sevginin kaynağı olmuş, tüm zorluklar karşısında fedakârlığını esirgememiş, hayatın her alanında siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesinde ve kalkınmasında önemli rol üstlenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü” yürekten kutluyor; yaşamları boyunca sağlık, mutluluk, başarı ve eşitlik içinde bir ömür diliyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA
Rektör

 

Yorum Ekle