SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi Özbekistan'da Tanıtıldı

Iğdır Üniversitesi Özbekistan'da Tanıtıldı 24 Mayıs, 2019 03:40 Güncelleme: 24 Mayıs, 2019 03:40 Iğdır Üniversitesi Özbekistan'da Tanıtıldı

Iğdır Üniversitesi Özbekistan'da Tanıtıldı

 

 

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Özbekistan'ın Taşkent şehrinde 18-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen “2019 Eğitim Fuarında” üniversitemiz ile birlikte 24 üniversite tanıtıldı. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, fuarın oldukça renkli ve verimli geçtiğini söyledi. KÜNİB'e üye üniversitelerin eğitim imkânlarının tanıtıldığı organizasyonun açılışına üye üniversitelerin rektörleri, yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Özbekistan’da Tanıtıldı

Kafkas Bölgesine Dikkat Çekildi

Organizasyonun açılış konuşmalarında özellikle, Kafkasya coğrafyasının stratejik önemine vurgu yapılarak, bu bölgede ekonomik sosyal, kültürel işbirliğinin gerekliliğine dikkat çekildi. Üniversitelerin bu konuda lokomotif görevi gördüğü ve bölgenin geleceğinde temel aktörler olduğu belirtildi. Bu bağlamda bölge üniversitelerinin hemen her alanda bu işbirliğini kuvvetlendirecek ve hayata geçirecek adımlar atmasını ve bu tür organizasyonları daha sık yapmaları üzerinde duruldu. Özellikle öğrenci kabulleri, eğitim ve kültürel birlikteliklerin oluşturulması gerektiği belirtildi.

 

Üniversitemiz ile İlgili Bilgiler Aktarıldı

 

Açılış konuşmaları sonrasında fuara gelen ziyaretçilere, özellikle Özbekistanlı gençlere üniversitemize ait Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan tanıtım kitapçığı ve diğer tanıtım materyalleri dağıtıldı. Ayrıca, gelen öğrenci ve velilerle görüşülerek, Iğdır ve Üniversitemiz hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Fuarın üniversitemizin tanıtımı adına oldukça verimli geçtiğini belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Fuarda özellikle yabancı uyruklu öğrencilere üniversitemiz hakkında bilgilendirerek hayata geçirdiğimiz projeler hakkında bilgiler aktardık. Fuarın yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizi ve özellikle üniversitemizi tercih etmesine katkı sağlayacağına umut ediyorum. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle üniversitemizde 17 ülkeden 200 'e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu tarz etkinlik ve imzaladığımız uluslararası anlaşmalarla bu sayının daha da artacağına inanıyorum” dedi.

Zevkli ve verimli geçen tanıtım günleri sonrası iletişim kurulan birçok öğrencinin üniversitemizi tercih edeceği ve eğitimlerini burada yapacakları düşünülüyor.

Üniversitemiz Özbekistan’da Tanıtıldı

 

 

6.JPG

Üniversitemiz Özbekistan’da Tanıtıldı

Üniversitemiz Özbekistan’da Tanıtıldı

Üniversitemiz Özbekistan’da Tanıtıldı

Yorum Ekle