SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan'a Verildi

Iğdır Üniversitesi ilk fahri doktora unvanı, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a verildi. 04 Mayıs, 2019 06:46 Güncelleme: 04 Mayıs, 2019 06:46 Iğdır Üniversitesi İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan'a Verildi

Iğdır Üniversitesi İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan'a Verildi

Iğdır Üniversitesi ilk fahri doktora unvanı, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a verildi.

Iğdır Üniversitesi tarafından 65'inci Dönem Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a fahri doktora payesi takdim edildi. Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Vali Yardımcısı Yunus Koç, Ak Parti İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesinde Karaağaç Kampüsünde Sağlık Simülasyon Laboratuvarının açılışı yapıldı.  Rektör Alma ve protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesen Vekil Arslan, bir süre Sağlık Simülasyon Merkezini gezdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Iğdır Üniversitesinin tanıtım videosu ve Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın biyografisi konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Üniversite olarak ilk kez fahri doktora unvanı veriyoruz”

Gösterimin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversite olarak Vekil Arslan'a fahri doktora unvanı vermekten dolayı mutlu olduklarını bildirdi. Rektör Alma, “Türk siyasi hayatının önemli simalarından ve ülkemizin yetiştirdiği başarılı devlet adamlarından biri olan ve hemşehrimiz olması hasebiyle büyük bir gurur ve onur duyduğumuz Sayın Vekilimiz Ahmet Arslan'a Iğdır Üniversitesi olarak “Fahri Doktora” unvanı takdim töreni için bir araya geldik. Üniversite olarak ilk kez fahri doktora unvanı veriyoruz.” dedi.

“Günlük elektrik ihtiyacımızı yüzde yüz karşılıyoruz”

Üniversitede yapılan projeler hakkında da bilgi veren Rektör Alma şunları kaydetti: “2008 yılında Ağrı Dağı'nın eteklerinde kurulan Iğdır Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana bilime ve insanlığa hizmet etmeyi kendisine amaç edinmiş, bilimsel üretim merkezlerinden biri olarak bu amaca en büyük katkıyı sunan üniversitelerden biri olmuştur. Üniversitemizin kurmuş olduğu 500 Kw'lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) sistemiyle günlük elektrik ihtiyacımızı yüzde yüz karşılıyoruz. Ayda 2 bin TL kadar bütçemize katkı sağlıyor.  Yöre illerimizdeki üniversitelere rol model bir GES santrali kurduk.  Japonlarla yaptığımız anlaşma çerçevesinde Rüzgar Enerji Sistemini (RES)  kurmayı planlıyoruz. Yöremizdeki hayvancılığa katkı sunmak amacıyla Hayvan Hastanesini kurduk. Bu konuda Tarım Bakanlığı desteğini esirgemedi. Tuz Mağarası projesini icra ettik. 3 milyon TL destekle yakın zamanda Tuzluca Tuz Mağaralarını astım ve KOAH merkezi olarak hizmete açacağız. Iğdır'ın kayısısı çok güzel fakat pek bilinmiyor. Buna bir değer katmak üzere coğrafi işaret aldık. Bunun için kurumlarla birlikte hareket ediyoruz. Iğdır'ın Taş Köftesinin de coğrafi işaretini aldık. Süper domates, Omaç Aşı, Al Alma için de coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Yine Halı Kilim Atölyesinde ürettiğimiz halıları Almanya'ya ihraç ediyoruz. Iğdır'ın toprak, su ve sağlık haritasını çıkarmak üzereyiz. Çiftçilerimizi tek tek ziyaret ederek onları eğittik.”

“Barınma konusunda sıkıntılarımız var”

Iğdır Üniversitesinde 8 bine yakın öğrenci olduğunu ve bu sayının gelecek eğitim-öğretim yılında 10 bine ulaşacağını belirten Rektör Alma, “Ancak barınma konusunda sıkıntılarımız var, bunun için tedirginim. Üniversitemiz hızla gelişiyor, şehrin de buna ayak uydurması lazım. Biz göreve geldiğimizde üniversitenin almış olduğu hiç patenti yoktu. Şuanda 6 patentimiz var.  Uluslararası düzeyde 300 yayınımız var ve 20 bin atıf düzeyine ulaştık. 124 üniversite arasında 62'inci sıraya yükseldik. Bu büyük başarıdır. Bunları yaparken devletimizi ve hükümetimizi yanımızda hissettik. Ekonomik şartlardan dolayı biz biraz kemerlerimizi sıkmaya başladık.  Çatıları dershane, koridorları laboratuvar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

'Iğdır Üniversitesinde beş altı aydır önemli çalışmalar yapılmış'

Iğdır Üniversitesinde ilk defa 2019 Akademik Yılı açılışında konuşma şansı yakaladığını belirterek sözlerine başlayan Vekil Arslan, “Bugün burada şuna şahit oluyorum ki üniversitede beş altı aydır önemli çalışmalar yapılmış. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bakanlığım süreci boyunca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme alanında yapılan çalışmaların büyük bir çoğunluğunda bulunma şansım oldu. Bu sayede önemli çalışmalar yaptık. Ancak bunlar elbette tek kişinin yapacağı şeyler değil, bir ekip işi olduğunu unutmamak lazım. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın bu konuya özel hassasiyet duyması bizlere çok büyük kolaylıklar sağlamıştır. Ayrıca, Türkiye'nin coğrafi konumu bu anlamda bu bakanlığa daha fazla önem vermemizi gerektirdi.  Haberleşme sektöründe karar verici mercide olma şansım oldu. Bu kapsamda Iğdır'ı diğer illerden ayırt etmeden hizmetlerimizi yapmaya gayret ettik.

'İnsanların Iğdır'a gelmesi için yatırımlara devam etmeliyiz'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme hizmetleriyle birçok ülkeden gelen taşımacılığın ülkeye döviz getirisi olduğu konusunda da açıklamalarda bulunan Vekil Arslan, “Hava koridorumuzu, tren yolu taşımacılığını ve deniz yolu hizmetini kullanarak Türkiye'ye gelen araçlar, ülkemize önemli ekonomik kazançlar sağlıyor. Fiber optik alt yapı ile bu ağı kullananlar önemli maddi gelir getiriyor. Ülkemizin bu avantajları kullanması gerekir. Bunun yanında Kars'tan Iğdır'a bölünmüş yol yapılırken, Iğdırlı benim için yapılmış diyor, Tuzluca ve Kars da aynı şeyi söylüyor. Elbette bu bölgede bulunan tüm şehirlere hizmet etmek için yapılıyor. Ama şunu unutmamak gerekir; komşu ülkeler bu ana koridoru kullanarak bir güzergâh oluşturmuş oluyor. Bunun da bölgeye önemli katkı sunduğunu görmekteyiz. Ayrıca ulaştırma hizmeti anlamında Iğdır için şunu da söylemek gerekiyor, bu şehre okumak için gelecek öğrenciden akademisyenlere kadar birçok insan için cazip hale getirme adına hizmetlerimize devam etmeliyiz.

Yapılan konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından Vekil Arslan'a cübbe giydirilerek fahri doktora payesi verildi. Böylelikle Iğdır Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilen ilk isim Ahmet Arslan oldu.

Programın sona ermesiyle birlikte Şehit Bülent Yurtseven Kampüsüne geçen Vekil Arslan ve Rektör Alma birlikte kampüsü gezdi. Burada Üniversitemiz ile ilgili önemli bilgiler veren Rektör Alma, Vekil Arslan'a Seyir Terası ve Kampüs Camiini gezdirdi.

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

 

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

 

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

 

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

 

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

 

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

 

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

Üniversitemizin İlk Fahri Doktora Unvanı Ahmet Arslan’a Verildi

 

Yorum Ekle