SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi ile Southern Russian Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolleri İmzalandı

Geçtiğimiz günlerde Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Özbekistan'ın Taşkent şehrinde gerçekleşen “2019 Eğitim Fuarında” katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rusya'nın Southern Russian Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İmran Akperov ile de görüştü. 26 Mayıs, 2019 23:35 Güncelleme: 26 Mayıs, 2019 23:35 Iğdır Üniversitesi ile Southern Russian Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolleri İmzalandı

Iğdır Üniversitesi ile Southern Russian Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolleri İmzalandı

 

 

Geçtiğimiz günlerde Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Özbekistan'ın Taşkent şehrinde gerçekleşen “2019 Eğitim Fuarında” katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rusya'nın Southern Russian Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İmran Akperov ile de görüştü.

Yapılan görüşmenin ardından her iki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı, Memorandum Of Understandıng Protokolü ve Çift Diploma Protokolü imzalandı. Görüşmede ilk olarak iki üniversite arasında Mevlana Değişim Protokolü imzalandı. Rektör Alma, imzalanan protokolle, Iğdır Üniversitesi ve Southern Russian Üniversitesi arasında öğrenci ve personel hareketliliği sağlanacağını söyledi. İki üniversite arasında öğrencilerin kaynaşması, kültürel aktarımın geliştirilmesi amacıyla karşılıklı olarak değişim hareketliliğinde bulunacaklarını belirten Rektör Alma, “Uluslararası öğrenci ve personel hareketliliğinin sağlandığı programlar konusunda üniversite olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çok sayıda üniversite ile değişim programı protokolleri imzaladık. Bu kapsamda Southern Russian Üniversitesi ile imzalanan Mevlana Değişim Protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Memorandum Of Understandıng” protokolü de imzalandı

Memorandum Of Understandıng Protokolü ile ilgili bilgi veren Rektör Alma, protokolün öğretim üyeleri ve akademik çalışmalar için öğrenci değişimini içerdiğini dile getirdi. Öğrenci değişimi ve doktora sonrası araştırmacıların temel bilimsel çalışmalar yapmaları için bu protokolün oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Alma, “Her iki üniversite arasında bilgi alışverişini sağlamak, yayınlar ve uluslararası araştırmalar yapmak, kurumlar arası işbirliğine dayalı anlaşmaların amaçlarını yerine getirmek amacıyla böyle bir protokol imzaladık” dedi.

Öğrencilere Çift Diploma

Son olarak Iğdır Üniversitesi ve Southern Russian Üniversitesi arasında imzalanan Çift Diploma Protokolü ile ilgili değerlendirme de bulunan Rektör Alma, “Southern Russian Üniversitesi ile imzaladığımız Çift Diploma Protokolü ile Üniversitemiz öğrencileri Southern Russian Üniversitesi diplomasına sahip olacak. Aynı şekilde buradan gelecek öğrenciler de Iğdır Üniversitesi diplomasını alabilecekler. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında işlerlik kazanması planlanan protokol ile üniversitemizin uluslararası arenada da tanınırlığı artacak. İmzalanan çift diploma (dual diploma) protokolü ile üniversiteler arası dostluk ilişkilerinin gelişecek.” dedi.  Günümüz şartlarında sadece bir diplomanın yetersiz kaldığını, üniversite eğitimi alan öğrencilerin çift diploma ile daha rahat iş bulabileceğini ifade eden Rektör Alma; “Çift Diploma Programına katılan öğrencilerimiz her iki üniversitenin kültürünü, sosyal yaşamını ve akademik üstünlüklerini edinebilecekler. Böylece öğrencilerimizin vizyonları genişleyecek, yurt dışı kampüslerinden faydalanma şansları olacak ve iş hayatlarında kendilerini daha rahat ifade edebilecekler” dedi.

 

Yorum Ekle