SON DAKİKA

Iğdır Gökkuşağı Tepeleri ve Tuzluca Tuz Mağarasının jeolojik olarak UNESCO’ya kaydı Yapılacak

31 Temmuz, 2021 05:10 Güncelleme: 31 Temmuz, 2021 05:10 Iğdır Gökkuşağı Tepeleri ve Tuzluca Tuz Mağarasının jeolojik olarak UNESCO’ya kaydı Yapılacak

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı’ndan bir heyet, Rektör Alma’yı makamında ziyaret etti.

Jeoloji Yüksek Mühendisleri Korhan Çakır ve Tolga Esirtgen’in Rektör Alma’yı ziyaretleri kapsamında Iğdır’da bulunan Gökkuşağı Tepeleri ve Tuzluca Tuz Mağarasının jeolojik olarak UNESCO’ya kaydının yaptırılması konularında işbirliğine varıldı.

Ayrıca Tuz Mağarası civarında bulunan alanlarda kömür ve hidrokarbon kaynaklarının araştırılması hususunda ayrıntılı görüşmelerin yapıldığı ziyarette, Iğdır Üniversitesi ve MTA arasında ortak yürütülecek çalışmaların detayları ele alındı.

İki kurum arasında yürütülecek çalışmalar konusunda işbirliğine hazır olduklarını belirten Rektör Alma, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Jeoloji Yüksek Mühendisleri Korhan Çakır ve Tolga Esirtgen’e teşekkür etti. IÜ Haber Merkezi

Yorum Ekle