Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde bulunan hem süt hem de besicilik yapılan büyükbaş hayvan çiftliğini gezen öğrenciler burada veteriner Adem Işıkay'a çeşitli sorular sorarak büyük baş hayvanlarla ilgili bilgi aldılar. Daha sonra süt sağımını izleyen öğrenciler taze doğal sütün tadına baktılar.
Öğrenciler inek ve buzağıları severek onlara ot yedirdiler.Bir hayvan çiftliğini gezmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler Eskiden inek görünce korkardım.Şimdi hayvanları okşayıp ot verdim artık korkmuyorum.Tarım izciliği projesi ile hayvanları ve tarımcılığı öğrendik. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz. Kafamıza takılan soruları veteriner hekime sorduk. Bilgilendik büyüdüğümüz zaman veteriner olabilir veya böyle bir çiftlik kurabiliriz. Hayvancılıkta artık teknolojiden faydalanıyor. Uygulamalı ve görerek öğrenmek daha faydalı dediler.
Öğrencilerini Milli Eğitim bakanlığının 2023 vizyonuna uygun olarak yetiştiren onların ufuklarını açarak uygulamalı eğitim veren Özkan Oğan,Tarım İzciliği projesindeki amacımız çocukları küçük yaşlarda yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda yetiştirmek olacaktır. Proje konumuzda öğrendiklerimizi yaşantıya dökmek, yerinde görmek için bir çiftlik gezisi düzenledik. Çiftlikte şehir yaşantımızda sadece fotoğraflarda görebildiğimiz birçok hayvanı yaşadıkları yerlerde görme imkânımız oldu.Projemizin ilk adımı olan hayvan yetiştiriciliğini daha iyi kavramaları için ders saatimiz dışında veteriner hekim eşliğinde büyük baş hayvan çiftliğini ziyaret edip gezedik.Bu gezi sırasında çocuklar buzağı besleme,hayvan bakımı,ineklerin sağımı,çiftliğin temizliği öğrendiler, aynı zamanda hayvanlara korkusu olan çocuklarım bu fobilerini yenmiş oldular.öğrencilerimizin bu projeden sonra veteriner,ziraat mühendisi,çiftçi gibi mesleklere yöneldiğini gördük. Tarım izciliği projemiz de okulumuzun bahçesinde hobi bahçesi oluşturduk. Kendi getirdikleri tohumları ekip domates,salatalık, turp gibi meyve ve sebze yetiştirdiler.önümüzdeki günlerde ziraat mühendisimiz eşliğinde seraya giderek bitki yetiştiriciliğini öğreneceğiz. Umarım bu projenin temelini bizler atarız ve tüm Türkiye de ki okullara örnek oluruz...dedi.
veteriner Adem Işıkay'da Bugün genç öğrencilerimize bir çiftlikte hayvancılığın nasıl yapıldığını hayvanların nasıl beslendiğin, hayvanların sorunlarını, beslenmesini süt verimini nelerin artıracağını bir çiftlikte hangi hayvanların olduğunu anlattık. Bu uygulamayı çok iyi buluyoruz. Öğrencilerimiz kitap dışına çıkmalıdır. Bu uygulama Türkiye geneline yaygınlaşmalıdır. Böylelikle ülke olarak daha ileri gideriz. Tarım ve hayvancılık daha çok gelişir.Bu tür uygulama şarttır.şeklinde konuştu.
4-A Sınıf öğrencileri sınıf öğretmeni Özkan Oğan rehberliğinde hayvan çiftliğini gezdiler. Sütün üretim aşamalarını, hayvanların beslenmesi ve bakımını öğrenen öğrenciler oldukça keyifli vakit geçirdiler. Öğrencilerin dikkatini hayvanların kaşınması için üretilen hasır alet dikkatini çekti.