SON DAKİKA

HDP, Vekilliği Düşürülen Yüksekdağ'ın Yerine Eş Başkanını Seçti

HDP'nin, milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yerine yeni eş genel başkanının da seçileceği 3'üncü Olağanüstü Kongresi Ankara'da düzenlendi. Figen Yüksekdağ'dan boşalan eş başkanlığa Serpil Kemalbay seçildi. 20 Mayıs, 2017 13:05 Güncelleme: 20 Mayıs, 2017 13:05 HDP, Vekilliği Düşürülen Yüksekdağ'ın Yerine Eş Başkanını Seçti

 

HDP 3. Olağanüstü Kongresi, milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yerine yeni eş genel başkanı belirlemek üzere bugün toplandı. Kongre sonucunda Serpil Kemalbay HDP'nin yeni eş genel başkanı oldu.

Kongreye mesaj gönderen Selahattin Demirtaş, 'ortak vatan' ve 'cumhuriyet değerleri' vurgusu yaptı ve “Dolmabahçe Sarayı'na gömülen barış umutlarımızı yeniden ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır. Cumhuriyet'in demokratik değerlerine sahip çıkmak, eksiklerini gidererek, yanlışlarını düzelterek, Cumhuriyeti demokratikleştirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamak için, demokrasisi güçlü bir Cumhuriyet'in onurlu eşit yurttaşları olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarılabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum” dedi.

Kongrenin sonuç metninde partinin barış ve demokrasi talebi ifade edilerek, “Toplumun tüm kesimlerini demokratik bir anayasa yapım sürecinde ve toplumsal barışı var etme konusunda yan yana gelmeye çağırıyoruz” denildi.

HDP 3. Olağanüstü Kongresi, Dünya Ticaret Merkezi'nde bugün yapıldı. Kongrede Yüksekdağ'ın yerine eş genel başkanlığı üstlenecek ismi belirlemek üzere parti kurullarında bir süreden beri yapılan çalışmalar sonuçlanmıştı. Yüksekdağ'ın yerine bu görevi vekaleten sürdüren Serpil Kemalbay eş genel başkan oldu.

 

Figen Yüksekdağ'dan boşalan eş başkanlığa Serpil Kemalbay seçildi.

Serpil Kemalbay, Figen Yüksekdağ'ın yerine seçilen eş başkan seçildi

SERPİL KEMALBAY KİMDİR?

Ardahan doğumlu olan Serpil Kemalbay, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kemalbay Sosyalist Dayanışma Platformu içinde yer aldı. 1997 yılında Dayanışma Evlerinin kurucuları arasında yer alan Kemalbay, 2007'de güvencesiz işçilerin örgütlenmesi ve hakları için çalışan BATİS'in (Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası) İstanbul'da ve Trakya'da çalıştı. Sendikalarda iş güvenliği ve işçi sağlığı üzerine, özellikle kadın işçilerin hakları konusunda danışmanlık yapan Kemalbay 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP'nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.

 

Yorum Ekle