SON DAKİKA

HASAN SARI'NIN ÖLÜMÜNÜN 12.YILI

Aydın ve demokrat bir kişi olan Hasan Sarı'nın aramızdan ayrılışının 12.yıldönümü 07 Şubat, 2019 12:59 Güncelleme: 07 Şubat, 2019 12:59 HASAN SARI'NIN ÖLÜMÜNÜN 12.YILI

 

Aydın ve demokrat bir kişi olan Hasan Sarı'nın aramızdan ayrılışının 12.yıldönümü

 

İlçemizin yetiştirdiği nadir aydın işadamlarımızdan Hasan Sarı'yı kaybedeli 07.02. 2017 tarihi itibariyle on yıl oldu.

 

Hasan Sarı gerçekten çok değerli görüşleri olan aydınlarımızdan biridir. Yaşamı hep zorluklarla geçmiştir.

 

Ama o, zorlukları yenmesini bilmiştir.  Çok güç koşullarda üniversiteyi bitirmiş, bir sürede asistanlık görevinde bulunmuştu.

 

Daha sonra iş yaşamına atanan Hasan Sarı toplumsal bir çok araştırma çalışmaları yapmıştır. Çok birikimli bilgi donanımına sahipti. Herkes ile iyi geçinmeyi hedef edinen hümanist kişiliği yanı sıra yanlışlıklara karşı dik duruşunu gösteren bir kişiliği vardı.

 

Müthiş bir zekası vardı. Toplum yararına proje üretmede üstüne hiç kimse yoktu. Son yıllarda kömür ve odun ticareti yapardı. Hasan Sarı'dan kömür ve odun alanlar parayı ne zaman getirirse getirsin Hasan Sarı peşine düşmezdi. Gözü tok bonkerdi.

Gerek bilimsel, gerek siyasal ve gerekse ekonomi konularda alabildiğine  tartışmaları çok sever ve güzelde yapardı.

 

Ancak, aramızdan zamansız ayrıldı. Nur içinde yat sen emi!...

Halkın Sesi

 

 

HASAN SARI'NIN ARDINDAN...

(Ölümünün 12. yıldönümü 
nedeniyle)
SEVGİLİ DOSTUM HASAN

Can dostum değerli arkadaşım; yılların dostluğunu birkaç satıra yazmak zor arkandan birkaç satır yazmak dostluk kardeşlik görevini yapmak sayılmasa da. Senin dostluğunu en fazla paylaşan, seninle ilkokuldan liseyi bitirene kadar aynı sınıfta aynı havayı paylaşan biri olarak senin o çok renkli, esprili ve o akıl dolu bakışlarındaki doğal ve gösterişten uzak, samimi, candan, yurt seven kişiliğini belki en iyi ben anlatabilirim.

 

Sevgili Hasan, bizlere böyle vakitsiz veda etmemeliydin. Seni inan çok özleyeceğiz. Dönmeyeceğini biliyorum ama yaşamım boyunca sen hep varmışsın gibi yaşayacağım.

 

Sevgili Hasan Doğubeyazıt'ın yetiştirdiği ender kişiliklerden biriydi. 1973-1974 Doğubeyazıt Lisesini birincilikle bitirip başta Hacettepe, İstanbul Üniversitesi, ODTÜ olmak üzere birçok iyi üniversiteye girebiliyordu. Ancak yaşamı boyunca Hasan'ın peşini bırakmayan maddi imkansızlıklardan dolayı Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne girebildi ve 1978-1979'de üniversiteyi bitirdi.

Yurt sever kişiliğinden dolayı uzun yıllar yaşadığı sıkıntılar Van 100.yıl Üniversitesi'ndeki kısa süren asistanlık görevi de yine kişiliğinde düşüncelerinden taviz vermediğinden dolayıdır. Sevgili Hasan lise 1.sınıfta oyun çağında iken babasının vefatıyla aile sorumluluğu o gencecik omuzlarına bindi. Sıkıntılarını hiçbir zaman belli etmeyecek kadar güçlü bir kişiliği vardı. Hasan Erzurum'da üniversitede okurken ara tatilde Doğubeyazıt'a geldik. Kardeşleri ve üvey annesi evde yalnızlardı ve kardeşleri çok küçüktü. Hasan'la çarşıda Doğubeyazıt 'ın önemli ermişlerinden Hani Baba'nın resmini aramaya başladık. Hasan resmi bulduktan sonra resmi çerçevelettik ve eve gittik. Hasan resmi evde duvara astıktan sonra evdekilere güven vermek, onların yalnız kaldıklarında korkmamaları için " artık buraya kimse yanaşamaz korkmayın " diyince herkesin yüzüne bir güven gelmişti. Kardeşlerinin bu sıkıntılarını böyle gidermesi çok akıllı bir yaklaşımdı. Hiç unutmayacağım bir anısıydı.

 

Yolun açık olsun
Küçük dev adam
Yüreğinle yaşadın
Onurlu duyarlı
Hep acılara tutunarak
Acıları hep o dev yüreğinde gizledin
Önceki ataların Gılgamışlar gibi efsaneydin
Seni hep özleyeceğiz
Dönmeyeceğini biliyoruz
Gittiğin yeni dünyalarda
Yüreğindeki acılar dinmiştir inşallah
Üzerinden kır çiçekleri eksilmesin
Güneşin çiçekleri doldursun üzerini
Güle Güle Sevgili Hasan...
ARKADAŞIN HİKMET ŞAHİN

Yorum Ekle