SON DAKİKA

Hamur'da Kar üstü ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Hamur ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mezrada alerjik reaksiyon hastası bir çocuk, 5 saat süren çalışma sonucu hastaneye ulaştırıldı. 04 Şubat, 2014 03:56 Güncelleme: 04 Şubat, 2014 03:56 Hamur'da Kar üstü ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Kent merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Karakazan köyüne bağlı Daracık mezrasında aniden rahatsızlanan Mehmet Adıman (9) durumu ağırlaşınca 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nden yardım istendi.

Kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mezradaki çocuğu, hastaneye getirmek için 5 kişilik sağlık ekibi, kar üstü ambulansla bölgeye hareket etti.

Yaklaşık 5 saat sonra köye ulaşan sağlık ekipleri, Adıman'a burada ilk müdahaleyi yaparak, kar üstü ambulansla önce Karakazan köyüne daha sonraAğrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirildi.

Hastanede tedavisi devam eden çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Baba Mehmet Hafi Adıman, yaptığı açıklamada, oğlunun 3 gündür hasta olduğunu ve durumu ağırlaşınca 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nden yardım istediklerini söyledi.

Ekiplerin kısa sürede mezraya gelerek çocuğunu hastaneye götürdüğünü belirten Adıman, "Günlerdir iyileşmesi için bekliyorduk fakat durumu ağırlaşınca 112'yehaber verdik ve ekipler kısa sürede mezraya gelerek oğlumu hastaneye ulaştırdı. Durumu şimdi dahi iyi. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu

Yorum Ekle